Altınköy'de Çocuklar Gümüş Telkari Yaptı

Köy hayatının tüm güzelliklerini şehre taşıyan Altınköy Açık Hava Müzesi, düzenlediği yaz etkinlikleriyle unutulmaz anlar yaşatıyor.

Altınköy'de Çocuklar Gümüş Telkari Yaptı
Ziyaretçilerine Türk gelenek ve göreneklerini daha yakından tanıma, köy hayatının inceliklerini yerinde görme imkanı sunan Altınköy Açık Hava Müzesi, kültürel değerlerimizi gelecek nesillere aktarıyor. Altınköy’ün yaz etkinlikleri en çok çocukların ilgisini çekiyor.

GÜMÜŞ İŞLEMEYİ ÖĞRENDİLER

Altınköy Açık Hava Müzesi’ne ziyarete gelen çocuklar, köy meydanında kurulan tezgahta, geleneksel bir Türk sanatı olan “telkari”nin yapımını izledi. Bu sanatın inceliklerini mesleğin önemli üstadlarından biri olan Mithat Efe’den dinleyen çocuklar, gümüşün nasıl birbirinden şık takılara dönüştüğünü yerinde gördü.

Telkari sanatıyla yakından ilgilenen çocuklar, bol bol soru sormayı da ihmal etmedi. Telkari yapımını çok beğendiğini söyleyen 11 yaşındaki Ece Baysal, “Altınköy çok eğlenceli bir yer. Gümüş takıların nasıl yapıldığını gördüm, çok hoşuma gitti” dedi.

Çocuklar, Altınköy Açık Hava Müzesi’nde, Pazartesi hariç her gün 11:00-12:00, 13:30-17:30 saatleri arasında Çocuk Etkinlik Evi’nde de keyifli anlar yaşıyor. Geleneksel Çocuk Oyunları Derneği’nin katkıları ile hatıralarda kalmış pek çok çocuk oyunu Altınköy’de hayat buluyor.

Etkinlik Evi’nde keyifli anlar yaşayan Toprak Gürbüz (10), Altınköy’ü çok beğendiğini söyledi.

Gürbüz,“Yağ satarım-bal satarım, sek sek, mendil kapmaca, tombik, yakan top, topaç çevirme gibi oyunlar oynadım. Uçurtma uçurdum. Çok eğlendim” dedi.

Kaynak: İHA