Bakan Çelik: Teklifimiz son değil, yükselebilir

Bakan Faruk Çelik, memurla toplu görüşmelere ilişkin, "Teklifimiz son değil, yükselebilir" dedi.

Bakan Çelik: Teklifimiz son değil, yükselebilir
Bakan Çelik: Teklifimiz son değil, yükselebilir
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Habertürk TV'de sorularını yanıtladı.

Bakan Çelik, memurla toplu görüşmelerle ilgili müjdeli bir haber verdi. Çelik, 'Amacımız bizim teklifimizle memurun talebinde arayı bulmak. Teklifimiz son değil, belki yükselebilir' dedi.

İşte Çelik'in o açıklamaları:

"3 milyon memur, kamu çalışanı, 2 milyon da emekli var. 5 milyon vatandaşımızı ilgilendiren 3 Ağustos'ta başladığımız toplu sözleşme süreci var. Bu süreç şöyle işliyor; önce yetkili konfederasyon ve diğer konfederasyonlar tekliflerini veriyorlar. O teklifler inceleniyor ve arkasından yetkili konfederasyonun teklifi üzerinden biz kamu işvereni olarak müzakereleri sürdürüyoruz. Şimdi yoğun bir şekilde komisyonlar çalışıyor. Belli sürelerde biz de bir araya geliyoruz. Sendikalar teklifi verince kamu işvereni olarak bizim de teklif vermemiz gerekiyor. Bizim de orta vadeli plan ve programlarda artışların nasıl olacağı, kamu çalışanlarına zamların nasıl olacağı tanımlanmış. Bu çerçevede biz de ilk teklifimizi 2016 yılı için 4+4 olarak verdik.

İlk toplantıdan sonra bunu 5+4'e taşıdık. Amacımız bizim teklifimizle memurun talebinde arayı bulmak. Teklifimiz son değil, belki yükselebilir."