İvrindili Çiftçiler Sulama Eğitimine Katıldı

Balıkesir’in İvrindi ilçesinde, çiftçiler, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı organizasyonu ile Ankara Üniversitesi Haymana Çiftliğindeki sulama eğitimine katıldı. 3 gün süren Sulama Eğitimine katılan 37 çiftçi ilçeye dönerken, eğitimin çok yararlı olduğu açıklandı.

İvrindili Çiftçiler Sulama Eğitimine Katıldı
İvrindi İlçesinde bulunan mevcut 6 sulama göleti, 30 bin dekar alanı sulu tarıma kazandırırken, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü de, çiftçi eğitimlerine ağırlık verdi. Sulanabilir tarım arazilerinde yetiştiricilik yapan üreticilerin daha etkin, israf etmeden, suyun verimli bir şekilde üretimde kullanılmasını sağlamayı amaçladıklarını anlatan İlçe Müdürü Dursun Okur,” Ankara’daki eğitime katılan çiftçilerimize, doğrusal hareketli yağmurlama sulama, çatı yağmursuyu hasadı ve bu suyla yağmurlama-damla sulama konularında bilgiler verilmiştir. Ayrıca, dairesel hareketli yağmurlama sulama, toprak ve nem sensörü, uydu veri iletişimi ile tamburlu yağmurlama sulama, basınçlı boru hattı, kontrol birimi, hidrosiklon, gübre tankı gibi konularda bilgiler verildi.

Bütün konuları uzman öğretmenler anlatmıştır. Eğitime katılan çiftçilerimizin bunda böyle daha bilinçli üretim yapacaklarına inanıyorum. İlçemiz de çiftçi eğitimlerine devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA