Katolik Ve Ortodokslar 'Meryem Ana' İçin Ayinde Buluştu

İzmir’in Selçuk ilçesinde "Meryem Ana’nın Göğe Yükseliş Günü" nedeniyle Meryem Ana Evi’nde ve Şirince’deki Dimitrous Kilisesi’nde düzenlenen ayinlere yüzlerce kişi katıldı.

Katolik Ve Ortodokslar 'Meryem Ana' İçin Ayinde Buluştu
Her yıl 15 Ağustos’ta kutlanan "Meryem Ana’nın Göğe Yükseliş Günü" yine Selçuk ilçesinde yüzlerce kişiyi bir araya getirdi. Katolikler Meryem Ana Evi’ndeki ayine katılırken, Ortodokslar da Şirince Dimitrous Kilisesi’ndeki ayinde buluştu. Her iki ayinde de barış ve kardeşlik mesajları verildi.

İnanç turizminde önemli bir yeri olan Selçuk ilçesindeki ayinlere dünyanın çeşitli ülkelerinden de kişilerin katılması dikkat çekti.

Meryem Ana Evi’ndeki ayini, Türkiye Katolik Piskoposlar Kurulu Başkanı ve İzmir Başpiskoposu Ruggero Franceschini yönetti. Konuşmasında önemli mesajlar veren Franceschini, "Meryem’in Göğe Yükselişi Bayramı özellikle Meryem anamıza ve bizlere verdiği anlam bakımından her birimizin içtenlikle hissettiği sevgi bayramdır. Öyle ki, bu bayram sadece Meryem’in kaderinin güzelliğini anlatmakla yetinmez, bizleri de buna ortak eder. Kilise bu bayram ile her şeyden önce Meryem’in bu yeryüzündeki yaşamını coşkuyla sonlandırıp, bedenen ve ruhen Tanrı katına yükseldiğini açıklar" şeklinde konuştu.

"KÜLTÜR MİRASI KENTİNE YÜKSELMİŞTİR"

Binlerce Katolik’in katıldığı Meryem Ana Evi’ndeki ayini değerlendiren Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı da, UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesi’ne giren Meryem Ana Evi’ne ziyaretçi sayısının daha da artacağına dikkat çekti. Boyacı, "UNESCO Kültür Mirası’na ilk olarak Efes Antik Kenti aday gösterilmişti. Ama bizlerin konuya ısrarla en iyi şekilde sarılıp Meryem Ana, Saint Jean, Çukuriçihöyük ve İsabey Camii dahil olmak üzere bölgedeki tüm eserler ile bu şekilde statüye kavuşmuş oldu. Böylelikle Selçuk’umuz UNESCO Dünya Kültür Mirası aday kenti durumundan kültür mirası kentine yükselmiştir" dedi.

ORTODOKSLAR ŞİRİNCE’DE MERYEM ANA İÇİN DUA ETTİ

Öte yandan, aynı saatlerde Şirince Dimitrous Kilisesi’nde de Ortodokslar’ın katılımıyla ayin düzenlendi.

Buradaki ayini İzmir Ortodoks Kilisesi Başpapazı Kyrillos Sykis yönetti. Çok sayıda Ortodoks’un katıldığı ayinde konuşan Sykis, "Bu topraklarda başka savaşlar yaşamasın, başka mübadeleler görmesin. İnsanlar sevgi içinde yaşasınlar. Aramızda barış olsun. Birbirimize saygı duyalım, değer verelim. Başkanımız nezdinde Türk hükümetine de teşekkür etmek istiyorum. Onların izinleriyle serbestçe ibadet edip inancımızın gereğini yapabiliyoruz" diye konuştu.

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ise, her iki ayinle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

"Her zaman söylediğimiz gibi insanların inançlarını dünyasının neresinde olursa olsun özgür bir biçimde yerine getirme haklarıdır. Burası sizlerin evidir, hepimizin evidir. Dolayısıyla her zaman burada ibadet etme hakkına sahipsiniz. Biz buna katkı koyuyorsak ne mutlu bize. Sizleri burada her gördüğümüzde en az sizler kadar mutlu olacağımızı bilinmesini istiyoruz. Dünyada barış, özgürlük, kardeşlik ve hoşgörü kazansın. Bunu hepimizin söylediğini biliyorum. Ama bu konuda adım atmanız gerektiğine inanıyorum."

"Meryem Ana’nın Göğe Yükseliş Günü" nedeniyle Meryem Ana Evi ve Şirince Dimitros Kilesi’nde yapılan ayinlere katılanlara incir, üzüm ve çeşitli meyveler de dağıtıldı.
Kaynak: İHA