Sabancı Vakfı'ndan Uluslararası Gençlik Günü Mesajı

Sabancı Vakfı Genel Müdür Zerrin Koyunsağan, gençlerin topluma aktif olarak katılımına her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu, çünkü gençlerin söz sahibi ve çözümün parçası olduğu toplumlarda gelişmişlik düzeyinin arttığını ifade etti.

Kuruluşundan itibaren burs, ödül, hibe gibi çeşitli programlarla gençlerle beraber ve gençlerin yanında olan Sabancı Vakfı, 12 Ağustos Uluslararası Gençlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Sabancı Vakfı adına açıklama yapan Genel Müdür Zerrin Koyunsağan, vakfın kuruluşundan bu yana gençlerin her zaman öncelikleri olduğunu belirterek, "Onlar bizim sadece geleceğimiz değil, bugünün de ortaklarıdır. Daha iyi bir gelecek kadar daha iyi bir bugün için de gençlere her kapının açılması gerektiğine inanıyoruz. Bu inançla 41 yıldır gençlerin toplumsal katılımına yönelik, akademik ve kişisel gelişimlerini sağlayan, onların sorunlarına çözüm arayan çeşitli projeleri hayata geçirdik ve destekledik. Günümüzde, gençlerin topluma aktif olarak katılımına her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Çünkü gençlerin söz sahibi ve çözümün parçası olduğu toplumlarda gelişmişlik düzeyi artar" ifadelerini kullandı.

Günümüzün gençliğini önyargılardan uzak durarak anlamaya çalışmak gerektiğini belirten Koyunsağan, şunları kaydetti:

"Gençleri topluma dahil ederek, onlarla konuşarak, tartışarak, onlara fırsatlar vererek ve destekleyerek bunu yapabiliriz. Gençler kendini ifade etme ve özgürlük hakkını önemsiyor, toplumsal yaşamda kendilerinin bu haklarla kabul edilmelerini talep ediyor. Globalleşen dünyada sınırlar ortadan kalkarken, zihnimizdeki sınırların da ortadan kalkması gereklidir. Umutlarımızı gerçeğe dönüştürmek için de gençlerin enerjisinden yararlanmalıyız."

- Sabancı Vakfı 41 yıldır gençlerin yanında

Açıklamaya göre, üzerine eğildiği her konuda çözüm arayan, sorunların çözümü için "konuşan" ve "konuşturan" Sabancı Vakfı, gençlere, eğitim kurumlarından hibe programlarına, uluslararası iş birliklerinden burslar ve ödüllere uzanan geniş bir yelpazede sosyal yatırım yapıyor.

Sabancı Vakfı'nın kurucusu olduğu, Türkiye'nin en yenilikçi ve girişimci vakıf üniversitesi seçilen Sabancı Üniversitesi, 1999 yılından bu yana çok boyutlu ve bağımsız düşünce yeteneğiyle donanmış, toplumsal sorumluluk bilincine sahip gençler yetiştiriyor.

Hibe Programları kapsamında, gençlerin toplumsal hayata katılımlarını artırmak amacıyla sivil toplum kuruluşlarını destekleyen Sabancı Vakfı, genç yaklaşımını engelli ve kadın çalışmalarına da entegre ederek kadın, genç ve engelli alanında yürütülen pek çok projeye hibe verdi.

Sabancı Vakfı, 41 yılda 41 binin üzerinde burs vererek öğrencilerin eğitimlerine devam etmelerine ve kendi geleceklerini yaratmalarına katkı sağlıyor.

Vakıf, "Ödül Programları" ile eğitim, sanat ve spor alanlarında gençlerin başarılarını teşvik ederken, Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası'na verdiği destekle, genç müzisyenlerin yetişmesine destek oluyor.

Kaynak: AA