Türk Yıldızları Malatya'da Gösteri Yapacak

Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yıldızları, havacılık tanıtım faaliyeti kapsamında 2 Ağustos'ta Malatya'da gösteri yapacak.

Türk Yıldızları Malatya'da Gösteri Yapacak
Malatya Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz, Valilik'te düzenlenen değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, Türk Yıldızları'nın dünyanın sayılı akrobasi timlerinden olduğunu hatırlattı.

Türk Yıldzıları'nı yeniden Malatya'da görmek istediklerini belirten Kurnaz, "Bu toplantıda da yapılacak olan gösterinin hazırlıklarıyla ilgili genel konuları değerlendirmek, karşılıklı olarak onların bizden istedikleri nelerdir bunları konuşmak ve ilimizde çok güzel bir gösteri sunmalarını ve bize şov yapmalarını istemek amacıyla toplandık. Tekliflerimizi kabul edip geldikleri için şimdiden Türk Yıldızları ekibine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Türk Yıldızları 7 numaralı pilot Yüzbaşı Onur Adalı da Malatya'da bulundukları için mutlu olduklarını dile getirdi.

Malatya'da daha önceden de gösteri yapmak istediklerini ancak bu süre zarfında çıkan bazı elim kazalar nedeniyle gelemediklerini kaydeden Adalı, "Biz burada gösterilerin en güzelini halkımıza sunacağız. Buraya gelmeden önce geçtiğimiz ay Finlandiya sonrasında da Polonya sonrasında da Romanya'daydık. Yani bizim asli görevlerimizden biri yurt dışında Türk insanını temsil etmek, Türk insanının yeteneğini göstermek ve bayrağımızı en yükseklerde dalgalandırmaya çalışmak. Tabi sonrasında da bu güveni halkımıza da vermemiz lazım. Halkımıza da göstermemiz lazım" diye konuştu.

Kaynak: AA