Eskişehir'de 'İslam Dünyası'nın Dünü Ve Bugünü' Konferansı

Eskişehir Türk Ocağı tarafından her yıl ramazan ayında düzenlenen konferansta, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi emekli öğretim üyelerinden Prof.Dr. Necip Taylan tarafından "İslam Dünyası'nın Dünü ve Bugünü" anlatıldı.

Eskişehir'de 'İslam Dünyası'nın Dünü Ve Bugünü' Konferansı
Türk Ocağı tarafından yapılan açıklamada, Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansta İslam Medeniyeti konuşuldu.

İslam dünyasında bir dönemde düşünce üretiminin durduğunu belirten Necip Taylan, "Bu durumun sebepleri üzerine kafa yormak durumundayız. Batı kendi ortaçağı ile hesaplaştı, ancak henüz islam medeniyeti kendi ortaçağı ile hesaplaşmasını yapamadı. Günümüzde, bir milyar altı yüz milyon nüfuslu İslam dünyası tam bir kaos ve dram yaşamaktadır. Bu durumun sorumlusu yalnızca batı dünyası ve İsrail değildir. Neden bu durumda olduğumuzu, tartışmak durumundayız. Bu durumdan kurtulabilmek için, İslam Dünyası öncelikle bir zihniyet devrimi gerçekleştirmek durumundadır. Zihniyet devrimi, ancak geleneğin ve klasiklerin sorgulanmasıyla mümkün olabilir" ifadelerini kullandı.

Konferansın, Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Prof.Dr. Nedim Ünal'ın, Taylan'a teşekkür plaketi takdim etmesiyle ile sona erdiği kaydedildi.

Kaynak: AA