Litvanya Ankara Büyükelçisi Bruzga Alanya'da

Antalya’nın Alanya İlçesi’ne ziyarette bulunan Litvanya Ankara Büyükelçisi Audrius Bruzga, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ALTSO) ziyaret etti.

Litvanya Ankara Büyükelçisi Bruzga Alanya'da
2 ay önce Litvanya Ankara Büyükelçiliği görevine atanan Audrius Bruzga Alanya ilçesi’ni ziyaret etti. Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i ziyaret eden Büyükelçi Bruzga daha sonra ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’i ziyaret etti.

BRUZGA’ ALTSO YÖNETİMİNİ LİTVANYA’YA DAVET ETTİ

Ziyarette Litvanya ile Alanya’nın turizm dışında ticarette de birliktelik sağlamasının büyük önem taşıdığına işaret eden büyükelçi Bruzga, oda yönetimini Litvanya’ya davet etti. İlçede turizm dinamiğinin üst seviyede ilerlediğini ve ülkesinde en çok rağbet gören önemli turizm bölgelerinden olduğunu belirten Bruzga, “Alanya ile Litvanya arasında ekonomi, eğitim, kültür ve daha birçok alanda işbirliği yapmaya hazırız. Turizmin dışında iki ülkenin sağlam ilişkilerinin kaynaklarından biri olan ticareti de Alanya ile yapmak isteriz. Bu nedenle Alanyalı iş adamlarını Litvanya’ya davet ediyoruz” dedi.

ŞAHİN’ BRUZGA’YA TEŞEKKÜR ETTİ

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ise “Göreve gelişinin 2’nci ayında olmasına rağmen, yoğun gündeminin arasında Alanya’ya yaptığı ziyaretten dolayı çok mutlu olduk. Biz Alanya Ticaret ve Sanayi Odası olarak 19-23 Ağustos tarihleri arasında Litvanya’ya iş gezisinde bulunacağız. Biz oda olarak KOSGEB destekli 8 iş gezisi düzenledik. Bu sayı Litvanya gezimizle 9’a çıkacak. Yapılan bu gezilerde oda üyeleri yurt dışı yatırımlarını yerinde inceleme fırsatı yakalıyor. Büyükelçi Bruzga’dan ricamız iş adamlarına vize kolaylığı sağlanması ve 3 ila 5 yıl arasında vize verilmesidir. Ayrıca Avrupa Birliği Büyükelçileri’nin kendi aralarında yaptığı toplantılardan bir tanesinin de Alanya’da yapılması konusunda da Büyükelçi Bruzga’dan talepte bulunuyoruz” diye konuştu
Kaynak: İHA