Huzurun Merkezi Atatürk Kent Parkı

Manisa’nın yeni yaşam merkezi Atatürk Kent Parkı’nda, vatandaşların huzur ve güvenliği için Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından önemli güvenlik önlemleri alındı.

Huzurun Merkezi Atatürk Kent Parkı
Parkın 57 noktası güvenlik kameralarıyla görüntülenirken, bunun yanı sıra parkın içerisinde vardiyalı olarak görev yapan 33 güvenlik görevlisi de vatandaşın huzuru için görev yapıyor. Son olarak ise parkta güvenlik görevlilerine alınan cincırlarla yaşanabilecek olumsuz durumlarda görevlilerin daha hızlı müdahale etmesi sağlandı. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Aydoğan İra da, parkta güvenlik görevlileriyle bir araya gelerek çalışmaları inceledi. İra’ya Güvenlik Şube Müdürü Kemal Kaplan ve İbrahim Özbilgin de eşlik etti.

Vatandaşların Atatürk Kent Parkı’nda huzur içerisinde vakit geçirebilmeleri için tüm ayrıntıların düşünüldüğünü belirten Zabıta Dairesi Başkanı Aydoğan İra, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün Manisa’ya kazandırdığı 170 dönümlük Atatürk Kent Park’ında güvenlik sıkıntısı yaşamamak adına sık sık güvenlik görevlilerimizle bir araya geliyoruz. Atatürk Kent Parkı’nda, şube müdürümüz, hemşirelerimiz ve görev yapan 33 güvenlik görevimizle, vatandaşımızın huzur ve güven için vakit geçirmesi için çalışıyoruz. Bunun yanı sıra 57 noktaya yerleştirilen güvenlik kameralarıyla da parkımız kontrol edilmektedir. Parkın çeşitli noktalarına yerleştirilen güvenlik kameralarını görevlimiz canlı olarak izleyip herhangi bir olumsuz durum karşısında hızla güvenlik görevlilerimizle irtibata geçmektedir” dedi.

Teknolojiyi daha etkili kullanabilmek ve vatandaşa çok daha iyi hizmet sunmak amacıyla parkta güvenlik görevlilerine cincır alındığını da belirten İra, “Yaşanabilecek olumsuz bir durumda görevlilerimizin daha iyi hizmet vermesi için tüm önlemleri alıyoruz. Bu anlamda son olarak, güvenlik görevlilerimize alınan cincırla vatandaşımıza daha hızlı hizmet vermeyi amaçlıyoruz” dedi.

Atatürk Kent Parkı’nda yaşanabilecek ufak kazalar nedeniyle önlem olarak parkın idari binasında sağlık noktasının oluşturulduğunu vurgulayan İra, “Çocuklarımızın oyun parkında rahat, güven içerisinde oynayabilmeleri için tüm güvenlik önlemlerini aldık. Ama bunun yanı sıra çocuklarımızın, vatandaşlarımızın yaşayabileceği ufak kazalar içinde parkımız da hemşire görevlendirilmiştir. Tek amacımız vatandaşımızın burada huzur bulmasıdır” dedi.

“KENT PARK’A HEPİMİZ SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Atatürk Kent Parkı’na tüm Manisalıların sahip çıkmasını gerektiğini belirten İra, “Vatandaşımızdan parka kabuklu yiyecek getirmemelerini, yeşil alanlarda yiyecek yememelerini rica ediyorum. Bu konuda vatandaşlarımızdan alternatif olarak, parkta yerleştirilen piknik masalarında vakit geçirmelerini rica ediyorum. Atatürk Kent Parkı’na hepimizin sahip çıkması gerekmektedir” dedi.

İra konuşmasının son bölümünde ise, Atatürk Kent Park’a giriş ücretinin olmadığını vurguladı.
Kaynak: İHA