Karadeniz'in 'Balıklı Göl'ü Keşfedilmeyi Bekliyor

Rize'nin Ambarlı Yaylası'nda bulunan ve bugüne kadar turizmde ön plana çıkmayan Balıklı Göl ve çevresi, farklı büyüklükteki gölleri, yürüyüşŸ parkuru ve rengarenk çiçekleriyle keşŸfedilmeyi bekliyor.

Karadeniz'in 'Balıklı Göl'ü Keşfedilmeyi Bekliyor
LJamlıhemşŸin ilçesinde yer alan Balıklı Göl ve çevresi, son yıllarda buraya ilgi göstermeye başŸlayan sınırlı sayıda doğŸasever ve fotoğŸraf tutkunu tarafından Yedigöller olarak da biliniyor.

Türkiye'nin farklı bölgelerinde Yedigöller bulunurken, Karadeniz'in doğŸusunda zorlu bir yolculuğŸun ardından ulaşŸılan 2800 metre rakımdaki Yedigöller, adeta "saklı bir cennet" özelliğŸi taşŸıyor.

Ambarlı Balıklı Göl'e ulaşŸmak için Fırtına Vadisi'ndeki ormanın içinden stabilize yol takip edilerek Gito Yaylası'na, oradan da sırt hattını takip ederek Ambarlı Yaylası'na ulaşŸılması gerekiyor. Ambarlı Yaylası'na kadar araçla ulaşŸım sağŸlanırken, yayladan itibaren yaklaşŸık 3,5 kilometrelik bir yürüyüşŸ sonunda Balıklı Göl'e ulaşŸılıyor.

Photosensia fotoğŸraf topluluğŸu kurucularından fotoğŸrafçı Samet Güler, AA muhabirine yaptığŸı açıklamalarda, DoğŸu Karadeniz turu kapsamında Rize'ye geldiklerini, Kaçkar DağŸları'ndaki çok az bilinen ve keşŸfedilmeyi bekleyen Ambarlı Balıklı Göl'ü turlarına dahil ettiklerini söyledi.

Ambarlı Balıklı Göl'ün son yıllarda "yedigöller" olarak da bilindiğŸini belirten Güler, "Türkiye'de birçok bölgede yedigöller var. Bolu'da, İspir'de, Kapadokya'da, AladağŸlar'da... Rize'de de yedigöller var. Gelenler, gölleri gördükten sonra burayı 'yedigöller' olarak ifade etmeye başŸlamışŸ. Buradaki yedigöllerin farkı ise rakımın biraz daha yüksek olması. DoğŸası, çiçekleri diğŸerlerine göre biraz daha zengin" dedi.

- "5-10 dakikada bir hava koşŸulları değŸişŸiyor"

Balıklı Göl'de rakımın 2800 metreye ulaşŸtığŸını kaydeden Güler, şŸunları ifade etti:

"Rakımın yüksek olması nedeniyle çıkışŸ biraz zorlu ama Türkiye'nin keşŸfedilmemişŸ yerlerinden bir tanesi. Buraya saklı cennet de diyebiliriz. ǖzel araçla LJamlıhemşŸin'den yaklaşŸık 2,5-3 saatte Ambarlı Yaylası'na ulaşŸtık. Ambarlı Yaylası'ndan da patika yolları takip ederek yaklaşŸık 3 saatte Balıklı Göl'e geldik. GidişŸte zor olanı, dönüşŸte ise kolay rotayı kullandık. Bugün hava inanılmaz bir değŸişŸim içindeydi. 5-10 dakikada bir hava koşŸulları değŸişŸti. Bölgede bulutların çok olmasına rağŸmen çok güzel çiçekler var."

Güler, Ambarlı Balıklı Göl'ün Türkiye'de görülmesi gereken yerlerden bir tanesi olduğŸuna işŸaret ederek, "Buraya fazla rağŸbet olmayışŸının sebebi, parkurunun biraz zorlu olması. Fakat çıkanlar yedigölleri gördükten sonra çok memnun ayrılıyorlar. ǖzellikle trekking yapanlar yoğŸun ilgi gösterirken, son yıllarda fotoğŸrafçılar da buraya gelmeye başŸladı" diye konuşŸtu.

Kaynak: AA