Engin Ardıç: İç savaşı yeniden başlattılar

Engin Ardıç, PKK'nın IŞİD'i bahane ederek iç savaşı yeniden başlattığını ileri sürdü.

Engin Ardıç: İç savaşı yeniden başlattılar
Engin Ardıç: İç savaşı yeniden başlattılar
Sabah gazetesi yazarı Engin Ardıç köşesinde dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Kandil dağının haydutları ve onların 'siyasi kuklası' Demirtaş'ın AK Parti-HDP koalisyonunu istemediğini söyleyen Engin Ardıç 'Çünkü bunların derdi çözüm ve barış değil bağımsızlığa kadar savaştır' dedi.

Ardıç, PKK'nın IŞİD'i bahane ederek iç savaşı yeniden başlattığını da iddia etti.

İşte Engin Ardıç'ın 'İç savaşı yeniden başlattılar' adlı yazısındaki o bölüm;


...gerçek çözüm yeni bir anayasa ve başkanlık sistemidir. Bunun için de önce parlamenter sistem içinde güçlü iktidar şarttır tabii. Bundan da çok korkuyorlar, ya seçim yenilenir de 22 Kasım'da AKP kazanırsa?
Böyle olmayabilirdi. Tarihi bir fırsat yakalanmıştı. Bir AKP-HDP koalisyonu, kendi başına çözüm olmasa bile, bir ilk adım olarak tıkanmış sistemi tasfiye eder, yeni bir anayasa şıpın işi hazırlanabilirdi...
Kandil dağının haydutları ve onların 'siyasi kuklası' Demirtaş istemedi. Demirtaş bir gün 'ak' diyor, ertesi gün dağdan fırçayı yiyince hemen lafı 'kara'ya çeviriyor.
Çünkü dertleri süreç müreç, çözüm mözüm, barış marış değildir, bağımsızlığa kadar savaştır!
O kadar ki, 'Kürdistan'a baraj lazım değil' diyebilecek kadar gözleri kararıyor.
PKK, iç savaşı yeniden başlattı, bunun için de DEAŞ mıdır IŞİD midir her ne haltsa onu bahane etti. Hayırlı olsun, otuz bin kişi daha ölsün, üç yüz milyar dolar daha çöpe atılsın, gene bir yere varılamasın...
O kadar basitti ki... 'Seni başkan yaptırmayacağız' lafı unutulacak, yeni anayasa hem de yılbaşına kadar yazılıverecekti... Yazık oldu.