Çanakkale 52'Nci Uluslararası Troia Festivali

Çanakkale Belediyesince bu yıl 52'ncisi düzenlenen ve ana teması "Birlikte yaşıyoruz" olarak belirlenen Troia Festivali kapsamında, Homeros Bilim Kültür ve Sanat Ödülü gazeteci Can Dündar'a verilecek.

Çanakkale 52'Nci Uluslararası Troia Festivali
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında, 9-13 Ağustos'ta yapılacak festivale ilişkin bilgiler verdi.

Çanakkale'nin "barışın kenti" olduğunu ve bu nedenle festivalin ana temasının da buna dayandırıldığını dile getiren Gökhan, "100 yıl önce bu topraklarda farklı din, dil ve ırktan insanlar savaştı. Savaştan sonra barışa doğru yol alındı, ancak savaşlardan ders alınmadı. Suruç'ta toplanan gençler terör kurbanı oldu. Bunların hiçbir izahı olamaz. Vahşet ve insanlık dışı olaylar" diye konuştu.

Ülgür Gökhan, festivalde her yıl verilen Homeros Bilim Kültür ve Sanat Ödülü'ne bu sene gazeteci Can Dündar'ın layık görüldüğünü açıkladı.

Nilüfer, Suzan Kardeş, Grup Gündoğarken ve Kurtalan Ekspres gibi şarkıcı ve grupların konserler vereceğini bildiren Gökhan, kültürel ve sportif etkinlikler yapılacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA