Bayrampaşa'da Sakal-I Şerif Heyecanı

Kadir Gecesi münasebetiyle teravih namazını kılmak için Bayrampaşa’daki namazgah alanına gelen binlerce vatandaş, Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerif’ini görebilmek için sıraya girdi.

Bayrampaşa’da Ramazan ayı boyunca eski Bayrampaşa Cezaevi alanında kurulan namazgah alanında kılınan teravih namazı Kadir Gecesi’nin verdiği manevi atmosferle hat safhaya ulaştı. Namazgah alanını dolduran binlerce vatandaş, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin feyiz ve bereketinden faydalanabilmek için ellerini semaya açtı. Yatsı namazı vaktinin gelmesiyle birlikte alanı dolduran Bayrampaşalılar, teravih namazını birlikte kılmak için saf tuttu. Teravih namazının kılınmasının ardından Kadir Gecesi olması münasebetiyle tespih namazı da kılındı.

SAKAL-I ŞERİF’İ GÖRMEK İSTEYENLER SIRAYA GİRDİ

Kılınan namaz, okunan Kur’an-ı Kerim ve ellerin semaya açılarak yapılan duaların ardından vatandaşların heyecanla beklediği Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in Sakal-ı Şerifi, sergilenmeye başladı.

Camdan sandukanın içerisindeki Sakal-ı Şerif’i yakından görmek isteyen binlerce vatandaş, sıraya girince metrelerce kuyruk oluştu. Heyecanla sıranın kendine gelmesini bekleyen vatandaşlar tekbirler eşliğinde Peygamber Efendimizin sakalını yakında görme fırsatı buldu.

Bayrampaşa Belediye Bakanı Atila Aydıner de Kadir Gecesi’ni eski cezaevinin bulunduğu namazgah alanında teravih namazını binlerce vatandaşla kıldı. Sakal-ı Şerif’in sergilenmesiyle birlikte Peygamber efendimizin sakalının içerisinde bulunduğu cam sandukanın başına geçen Başkan Aydıner, vatandaşların Kadir Gecesi’ni tebrik etti.

“BU AKŞAMIN İBADETİNİN DORUK NOKTASINA ULAŞIYORUZ”

Kadir gecesinde manevi duyguların hat safhaya ulaştığını dile getiren Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Bugün Kadir Gecesi. Biz de Bayrampaşa Belediyesi olarak buradaki namazgahta cemaatimizle bir araya geldik. Arka tarafta hanımlar, burada da erkekler var. Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerif’ini getirdik ve bugün burada ziyaret ediyoruz. Bir de tespih namazı kıldık. Hayatımızda en az bir defa tespih namazı kılmamız lazım. Dolayısıyla cemaatle birlikte teravihten sonra tespih namazını kıldık. Şimdi de Sakal-ı Şerif’i ziyaret ediyoruz. Böylece bu akşamın ibadetinin en doruk noktasına Bayrampaşa halkımızla birlikte ulaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA