Melih Altınok'tan dikkat çeken yazı

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok köşesinde dikkat çeken bir yazı kaleme aldı...

Melih Altınok'tan dikkat çeken yazı
Melih Altınok'tan dikkat çeken yazı
Çözüm Süreci'nde tehlike çanlarının çaldığını söyleyen Melih Altınok, MHP lideri Devlet Bahçeli ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi.

Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'na sizin derdinizi biliyoruz diye seslenen Altınok 'Ama başaramayacaksınız' dedi.

İşte Melih Altınok'un Bugün ‘Süreç'i bitirmek için ne yaptın? başlıklı yazısı;

Ülkece dişimizden tırnağımızdan arttırdığımız, uğruna sivil siyasetin bedel ödediği Çözüm Süreci'nde tehlike çanları çalıyor.
Eskiden, mesela 90'larda bu girizgahı yaptığımızda devamında genellikle devletten yakınırdık. Çünkü ya köy boşaltmış ya orman yakmış olurlardı ya da daha fenası kulağımıza bölgeden JİTEM'in bir 'faili meçhulünün' haberi gelmiş olurdu.
Son yıllarda ise bu kalıp değişti.
Size sadece geçen hafta yaşananlardan bir iki örnek vereyim.
7 milyar liraya mal olcak, Yeni GAP Eylem Planı'nın en büyük projesi Silvan Barajı'nın yapım çalışmaları sürüyor. Türkiye'nin ikinci en büyük, Avrupa'nın ise en yüksek barajı olan Silvan projesi bölgedeki tarımı canlandırmasının yanı sıra Diyarbakır'da 200 bin vatandaşa istihdam yaratacak.
PKK, Silvan Barajı'na yönelik son üç ayda 3'ü taciz ateşi, 9'u da yola patlayıcı döşenmesi şeklinde 12 saldırı gerçekleştirdi.
İkinci vaka yine bölgeden. 9 Temmuz'da su kesintisi yaşanan Erzurum ili Şenkaya ilçesi İnceçayır mevkiine belediye ekipleri gitti. PKK militanları çalışma yapan ekipleri durdurup su kesintisini kendilerinin yaptığını söyleyip 'sana onarım çalışması yaptırmayacağız' dediler. Belediye personelini gönderen PKK'lılar araçlarına el koydular. Gelişme üzerine güvenlik güçleri devreye girdi, belediyenin el konulan bakım aracı yakılmış halde bulundu. 12 Temmuz'da da adli mercilere yansıyan gaspın olay yeri incelemesini yapan jandarmaya ateş açıldı. Bu esnada olay yerinden geçen sivil bir araçta bulunan vatandaşlar da yaralandı. Ne yazık ki 1 sivil de hayatını kaybetti.
Unutmadan, bu anlattıklarım resmi kaynakların iddiaları falan değil. Bölgede baraj yapımının Çözüm Süreci'nin sonlandırma gerekçesi olduğunu açıkça deklare eden PKK'nın da övünerek anlattığı 'faaliyetler.'
KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı'nın 2 gün önce yaptığı, 2012 sonunda fiilen başlatılan, 2013 yılı Newrozu'nda ise kamuoyuna duyurulan ateşkesi şimdi niçin sonlandırdıklarına dair açıklamasına bakalım.
'Türk devleti 'Ben devletim, bildiğimi yaparım' diyerek ateşkese uymamış, sürekli çatışmalara yol açacak edimlerde bulunmuştur.'

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ...