Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Kamu görevlileri, milletimiz ve mazlumlar için kazanımlar üretmeye, onlara hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

Memur-Sen tarafından İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen iftarda konuşan Yalçın, kamu görevlileri sendikaları ile konfederasyonların üye sayılarının 8 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla Memur-Sen Konfederasyonu'nun 73 bin 855 yeni üye artışı kaydettiğini, 836 bin 505 üyeye ulaştığını kaydetti.

Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanlığı'nı Memur-Sen adına kendisinin yürüteceğini ifade eden Yalçın, şöyle konuştu:

"3 Ağustos'ta Toplu Sözleşme görüşmeleri başlayacaktır. Kamu İşveren Heyeti Başkanı ile Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanı bir araya gelerek Toplu Sözleşmenin gündemini belirleyecektir. 23 Ağustos'ta taraflar ya uzlaşarak Toplu Sözleşme imzalayacak ya da uyuşmazlık tutanağı imzalayacaklar. 26 Ağustos 2015 Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na başvurunun son günü. 31 Ağustos Toplu Sözleşme görüşmelerinin (Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararları da dahil) bitiş tarihidir. Toplu Sözleşme masasında 2 milyon 976 bin, yıl sonuna kadar yapılacak yeni atamalar da göz önünde bulundurulduğunda 3 milyon kamu görevlisi ve 2 milyon kamu görevlisi emeklisi için, ayrıca kamu görevlilerimizin eş, çocuk ve bakmakla yükümlü olduklarıyla birlikte 20 milyon insan için mücadele edecek, ter dökeceğiz. 365 gün/24 saat hizmet ve erdemli sendikacılık anlayışıyla hareket eden Büyük Memur-Sen ailesi olarak, Toplu Sözleşme masası ve Toplu Sözleşme süreci dışında da kamu görevlileri, milletimiz ve mazlumlar için kazanımlar üretmeye, onlara hizmet etmeye devam edeceğiz."

Hükümetin kurulmasının Toplu Sözleşme süreci için de önem arzettiğine dikkatİ çeken Yalçın, sözlerini, "Yetkili konfederasyon ve Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti Başkanı olarak Toplu Sözleşme masasında karşımızda güçlü bir hükümet görmek istiyoruz" diye tamamladı.

Kaynak: AA