Muş'ta IŞİD'in Kobani'ye Saldırısı Protesto Edildi

Muş’ta, Halkların Demokratik Partisi (HDP), IŞİD’in Kobani’ye bombalı saldırısını protesto ederek basın açıklaması yaptı.

Muş'ta IŞİD'in Kobani'ye Saldırısı Protesto Edildi
Belediye meydanında yapılan açıklamaya HDP Muş Milletvekilleri Ahmet Yıldırım, Burcu Çelik Özkan, HDP İl Eş Başkanı Elif Çetinkaya, DBP İl Eş Başkanı Cihan Akpolat ve çok sayıda partili katıldı.

Burada bir konuşma yapan HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, insanlığın son bir buçuk yılda Ortadoğu’da, Rojava’da iki ayrı sayfayı yazdığını ifade ederek, "Biri insanlık düşmanı, tecavüzcü, katliamcı, akıl almaz öldürmelerin kara sayfalarını yazıyor. Öbür tarafta ise insanlık tarihinin bütün değerlerini büyük bir mücadele eşsiz bir direniş ile açığa çıkaran bir hareketi yazıyor. Bu iki sayfayı bütün dünya halkı takdir ediyor. Bütün dünya halkı ak sayfayı da kara sayfayı da biliyor" dedi.

7 Haziran genel seçimlerinde HDP’nin aldığı orana dikkat çeken Yıldırım, bazı siyasi parti liderlerine göndermelerde bulunarak “Sen o Rojava’yı bırak da bir gel kendi ülkenin sınırları içerisine. 7 Hazirandan daha ibret almadın mı? Daha görmedin mi bunu? Ne demek IŞİD’ten daha tehlikeli. Tecavüzcü, insanları diri diri yakmayı masumlaştırmadır bu."

Yapılan konuşmalardan sonra sloganlar atan grup olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA