CHP'li belediye klasik müzik orkestrasını kovdu

CHP'li Bakırköy Belediyesi, 30 kişilik Klasik Müzik Oda Orkestrası'nı 'ayda bir konser veriyor' diye işten çıkardı.

CHP'li belediye klasik müzik orkestrasını kovdu
CHP'li belediye klasik müzik orkestrasını kovdu
Bakırköy Belediye Tiyatrosu’nda 59 sözleşmeli oyuncu 2016 yılına dek toplu iş sözleşmesi kapsamında oldukları halde, hukuki gerekçe gösterilmeksizin işten çıkarıldı.

İşten çıkarmaları Bakırköy Belediye Tiyatroları Yunus Emre Kültür Merkezi önünde bir basın açıklamasıyla protesto eden oyuncular, işine son verilen personel arasında kapalı gişe oynayan oyunların oyuncularının da bulunduğunu belirtti.

AYDA BİR KONSER VERİYORLAR
Oyuncular Bakırköy Belediyesi Klasik Müzik Oda Orkestrası’nın 30 kişilik tüm üyelerinin de, "ayda bir konser verdikleri gerekçesiyle" işlerine son verildiğini söyledi.

İşten çıkarılan oyuncular, "'AKM’yi açacağım. Sanatın ve sanatçının yanındayım' diyen bir genel başkanın partisine bağlı belediyesinde, bunları yaşamamız çok şaşırtıcı ve üzücü. Sadece oyuncu ve müzisyenlerini gerekçe göstermeksizin işten çıkarmakla kalmayıp; 10 oyunu da gösterimden kaldırdı. Bu oyunlar içinde henüz beş temsil tamamlayamamış, sezonunu bitirmemiş, kapalı gişe oynayan oyunlar da mevcuttur. Bakırköy Belediyesi Klasik Müzik Oda Orkestrası’nın 30 kişilik tüm üyelerinin de, ayda bir konser verdikleri gerekçesiyle işlerine son verildi." diye konuştu.