Balıkesir'de İki Engelli Öğrenciye Tablet Bilgisayar

Balıkesir'de, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında imzalanan Engelsiz Bilişim Projeleri İşbirliği Protokolü kapsamındaki "3. El Projesi" çalışmalarında, iki engelli öğrenciye tablet bilgisayar hediye edildi.

Balıkesir'de İki Engelli Öğrenciye Tablet Bilgisayar
İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, yazılı açıklamasında, projenin eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için hazırlandığını bildirdi.

Karesi Hacı İlbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Kemal Kılıç ile evde eğitim gören Altıeylül General Kemal Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi İbrahim Çağlı'ya birer tablet bilgisayar hediye edildiğini aktaran Cengiz, il genelinde 9 öğrenciye daha bu cihazlardan verileceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"3. El Projesi kapsamında ellerini kullanamayan engellilerin gözlük şeklinde kafaya takılan özel üretilmiş sensör yardımı ile tablet bilgisayarın tüm niteliklerini eksiksiz kullanabilecekler. Bu proje ayrıca ellerini kullanamayan bedensel engellilerin eğitim ve istihdam alanlarında fırsat eşitliği yakalamalarına da olanak verecek."

Kaynak: AA