Pınarbaşı'nda Yaz Kuran Kursu Törenle Başladı

Kastamonu Pınarbaşı İlçesinde Yaz Kur’an Kursları düzenlenen açılış programıyla başladı.

Pınarbaşı'nda Yaz Kuran Kursu Törenle Başladı
Pınarbaşı Merkez Kur’an Kursunda gerçekleşen programa İlçe Merkezindeki öğrenciler ve din görevlileri katıldı.

Program okunan Kuran-ı Kerim ile başladı.

Sonrasın da ise İlçe Müftüsü Nurullah Koçhan; öğrencilere kısa bir açılış konuşması yaptı. Yaz Kur’an Kurslarının 22 Haziran - 21 Ağustos tarihleri arasında 3 dönem şeklinde yapılacağı ve her bir dönemin 3 haftadan oluşacağı bildirildi.

Yaz Kur’an Kurslarına 4-24 yaşları arasındaki kursiyerler katılabilecek. Kursta, Kur’an-ı Kerim öğretiminin yanı sıra , Siyer, ibadet, ahlak ve dini bilgiler verilecek.

Bu yıl ’’Gel Bu Yaz, Kur’an’ı Gönlüne Yaz’’ temasıyla başlayan kursun, görevlilerin bulunduğu tüm köylerde de eğitime başladığını belirten müftü Nurullah Koçhan, vatandaşlardan bu mübarek ayda çocuklarını Camilere göndermelerini ve çocukların iki aylık zamanı en iyi şekilde değerlendirerek, Allah’ın sevdiği bir kul, Peygamberimizin sevdiği bir ümmet, anne ve babalarına, vatanına ve milletine hayırlı birer evlat olarak yetişmelerini sağlamalarını istediklerini bildirdi.

Koçhan, Kursiyerlere çeşitli metaryallerin de dağıtılacağını ifade ederek şunları söyledi:

"Geçtiğimiz yıl açmış olduğumuz kursumuza ilçe merkezi ve köylerimizle birlikte 300’e yakın kursiyer katıldı.

İnşallah bu yıl bu sayının daha da artmasını temenni ediyoruz. Öğrencilerimize Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın hazırlamış olduğu ’Dinimi Öğreniyorum 1-2-3 ’ kitap setimizi ve ’Elif- Ba Kuran’a Başlangıç’ kitaplarımızı ücretsiz olarak dağıtacağız. Bunun yanı sıra öğrencilerimiz, Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından açılan ’’kurs.diyanet.gov.tr’’ internet adresinden de kursta öğrenmiş oldukları bilgileri pekiştirip öğrenme süreçlerini daha da hızlandırabilirler. Bu sitemizde ayrıca öğrencilerimiz çeşitli oyunlar ve aktivitelerle eğlenceli ve öğretici vakit geçirebilirler. Kursumuzun öğrencilerimize, ailelerine, ilçemize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Öğrencilerimize de Cenab-ı Allah’tan zihin açıklığı ve başarılar diliyorum."

Program sonunda öğrencilere kırtasiye malzemeleri ve meyve suyu ile kek dağıtıldı.
Kaynak: İHA