Prof. Davit J. Goa'dan Rektör Kılıç'a Ziyaret

Kanada Edmonton Alberta Üniversitesinden Prof. David J. Goa, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç’ı makamında ziyaret etti.

İstanbul’da Ortodoks Patrikliğinin düzenlediği ‘Teoloji, Ekoloji ve Dünya’ konulu zirvenin davetlisi olarak Türkiye’de bulunan Kanada Edmonton Alberta Üniversitesinden Prof. David J. Goa Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ne geldi.

Üniversiteyi gezerek bilgi alan Prof. Davit J. Goa daha sonra Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç’ı makamında ziyaret etti. İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hatice Doğan ve Uluslararası İlişkiler Ofisi personellerinden Uzm. Sema Bilgin Tataroğlu’nun hazır bulunduğu ziyarette Rektör Kılıç, Prof. Davit J. Goa’ya ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

Kılıç ile bir süre sohbet eden Prof. Dr. Davit J. Goa, kendisinin de Chester Ronning Center Adlı bir Dini Araştırmalar Merkezinin başında bulunduğu ve bu merkezde çoğunlukla din ve kamusal yaşam üzerinde çalışmalar yaptığını belirtti.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin kısa sürede ortaya koyduğu başarıya hayran kaldığını söyleyen Prof. Dr. Davit J. Goa, ayrıca İlahiyat Fakültesinin yaz okulunda katıldığı Kur’an dersinden de oldukça etkilendiğini ve hoca-öğrenci diyalogunun başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü görmekten memnuniyet duyduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA