Ahmet Sever o iddiaya cevap verip kitabı hakkında konuştu

'Abdullah Gül İle 12 Yıl' adlı kitabı yazan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başdanışmanı Ahmet Sever kendisi hakkında 'paralel yapıya operasyon yapan emniyet müdürünü tehdit etti' iddiasına cevap verip kitabı hakkında açıklamalarda bulundu.

Ahmet Sever o iddiaya cevap verip kitabı hakkında konuştu
Ahmet Sever o iddiaya cevap verip kitabı hakkında konuştu
AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Abdullah Gül İle 12 Yıl' adlı kitabının yazarı, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başdanışmanı Ahmet Sever'in Manisa emniyetinin paralel yapıya dönük gerçekleştirdiği operasyonu engellediğini iddia etti.

Canlı yayına telefonla bağlanan AK Parti Milletvekili Selçuk Özdağ Şamil Tayyar'ı doğrulayarak şunları söyledi; Manisa'da emniyet paralel yapıyı ait bir kaç derneğe ve vakfa operasyon yaptı. Birkaç gün sonra danışmanım bana şunu söyledi; Ahmet Sever emniyet müdürünü aramış 'Cumhurbaşkanımızın baş danışmanıyım sen ne hakla buradaki sivil toplum kuruluşlarına operasyon yaparsın şimdi sana gerekeni yapacağız demiş.'

Selçuk Özdağ'ın bu iddialarının hemen ardından Ahmet Sever canlı yayına bağlanarak hakkındaki ithamların hepsini reddetti.

'Son Söz' programına telefonla bağlanan Ahmet Sever, kendisine kitabı hakkında sert eleştiriler yapan Şamil Tayyar'a da canlı yayında cevap verdi.

Tayyar'la kitap hakkında tartışan Sever ' Etik gereği kitabımı Sayın Gül'e gösterdim. Kendisi sıcak bakmadı ama yazma da demedi' dedi. Şamil Tayyar ise Ahmet Sever'in 'Gül kitaba sıcak bakmadı' sözününün oldukça önemli olduğunun altını çizdi.

Sever tartışılan kitap hakkında şu ifadeleri kullandı;

NE YAŞANDIYSA ONU YAZDIM

Ne yaşandıysa kitabımda onu yazdım. Onun üzerine bir şeyler söyleyip, konuyu uzatmak istemiyorum. Bu kitap benim kitabım. Sayın Gül'ün yönlendirmesi ve dayatması söz konusu değildir. Özgür hür irademle yazdım. Etik gereği kendisine gösterdim. Kendisi sıcak bakmadı ama yazma da demedi.

KİTAPTA ROLÜ YOKTUR

Sayın Gül, bir sansür zihniyetiyle bana yaklaşmadı ve sadece o kadar. Bu kitapla ilgili hiç bir rolü yoktur. Seçimden önce hazırdı ama sayın Gül dedi ki ' Seçimden sonrasına kalsın ' dedi. Seçim öncesi çıksaydı, seçime etki etmeye yönelik olarak anlaşılacaktı. Paralel yapıyla benim hiç bir ilişkim olmamıştır.

HANGİ DANIŞMANSA AÇIKLASIN


Savcı Zekeriya Öz'le ilgili iddialara da yanıt veren Sever 'Zekeriya Öz, hangi danışmansa açıklasın.' dedi.

BEYAZ GAZETE