11. Yeşilli Uluslararası Kiraz Ve Kültür Festivali Başladı

Mardin’in Yeşilli ilçesinde 11. Yeşilli uluslararası kiraz ve kültür festivali başladı.

11. Yeşilli Uluslararası Kiraz Ve Kültür Festivali Başladı
Yeşilli ilçesinde yetişen kirazın tanıtımı için düzenlenen festivale Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna, Mardin İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Yeşilli Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Festivalin sadece Yeşilli kirazının tanıtımı işlevi görmediğini belirten Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, bu yıl 11.’si düzenlenen Yeşilli uluslararası kiraz ve kültür festivalinin, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin sesi olduğunu söyledi.

Demir, "Güneydoğu’nun tanıtımında, tarımında büyük önemi olan bir festivaldir. Festivalimiz vatanın bu aziz köşesinde, Mezopotamya ovasının ne kadar bereketli olduğunu, insanımızın ne kadar hoşgörülü olduğunu yerinde ispatlamak amacıyla yapılmaktadır. Bu festival bir yandan ürünümüzün tanıtımını yaparken diğer yandan da bölgedeki sevgi ve kardeşlik beklentisinin dün 1071’den beri süregeldiğini ve ilelebet devam edeceğinin ispatıdır. Festivalde bölgemizin, ilimizin, ilçemizin tanıtımını hoşgörüsü, sevgisi ve kardeşliği ile ispatlamaya çalışırken tarımı ile bunu dile getiriyoruz" dedi.

Yeşilli kirazının dünyanın en iyisi olduğuna dikkat çeken Hayrettin Demir, "Büyük bir iddia ile ortaya çıkıyoruz. Çünkü Yeşilli kirazında hormon yok. Tamamen doğal olan Yeşilli kirazları güneş ışınları ve susuz yetişmektedir. Yalnız kirazımızın değil zeytinimiz, buğdayımız, incirimiz ve cevizimizin de kalite olarak dünyanın en iyileri arasında olduğunu söylüyoruz" diye konuştu.

Festivalin beklentinin ötesinde ses getirdiğini belirten Hayrettin Demir, şunları söyledi:

"Güneydoğu Anadolu Bölgesi bugüne kadar kapalı bir bölgeydi, kapalı bir pazardı. Fakat 11 yıldır üst üste yaptığımız bu festivallerle tarım ürünlerimizin tanıtımının ne kadar önemli ve gerekli olduğunu gerek bölgemizde gerekse ilçemizde ispatlamış olduk. Festival amacımıza ulaşmak için bir araçtır. Amacımız birliğimiz, kardeşliğimiz, sevgimiz ve hoşgörümüzdür. Bunun ispatı yönünde bir basamaktır. Seneye sizi daha coşkulu, daha geniş alanlarda düzenlenecek festivallere bekliyoruz."

Konuşmaların ardından vatandaşlara organik kiraz ikram edildi. Festival, Yeşilli kiraz üreticileri yarışmasında sıralamaya girenlerin ödüllerini alması ile son buldu.
Kaynak: İHA