Konya'da Fuhuş Operasyonu Açıklaması 17 Gözaltı

Konya’da fuhuş çetesine yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda kadınlara zorla para karşılığı fuhuş yaptırdığı iddia edilen 17 şüpheli gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Konya’da 155 Polis İmdat Hattı’na düşen bir ihbarı değerlendiren Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, bir süredir sürdürdüğü teknik ve fiziki takip sonrasında İçel, Gaziantep ve Konya şehirlerinde kadınlara para karşılığı zorla fuhuş yaptırdığı iddia edilen çeteye yönelik sabaha karşı operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında çete lideri olduğu öne sürülen İ.O.’nun da aralarında bulunduğu 17 şüpheli "Fuhuşa Yer Temini”, “İnsan Ticareti” ve “Uyuşturucu Ticareti” yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 17 mağdur kadının da emniyete götürülerek ifadelerinin alınacağı belirtildi. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Sağlık kontrolüne getirilen şüphelilerin bir kısmı kendisini görüntüleyen gazetecilere tepki gösterirken, bir şahsın “Çek, çek! İyi çek” diyerek gülmesi ise dikkat çekti.

Öte yandan, baskında yapılan aramalarda fuhuş yapılan evlerde sık sık grup seks partisi düzenlendiği, çeşitli uyuşturucu maddelerin bulunduğu, hayat kadınlarının müşterilerine eroin sattığı iddia edildi.

Operasyonla ilgili yürütülen soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Kaynak: İHA