Güney Kore'nin Türkiye Büyükelçisi Cho Denizli'de

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho, Türkiye'yi turist olarak ziyaret eden vatandaşlarının hemen hemen tümünün Denizli'ye de uğradığını belirterek, "Denizli ve Pamukkale'nin turizm açısından çok önemli bir yer olduğunu düşünüyorum" dedi.

Büyükelçi Cho, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe'yi ziyaretinde şehirde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Türkiye'de 13 ili gezdiğini söyledi.

Güney Kore'den Türkiye'yi ziyaret edenlerin her geçen yıl sayısının arttığını belirten Cho, "Ülkemden yaklaşık 250 bin kişi her yıl Türkiye'yi ziyaret etmektedir. Bunların hemen hemen hepsi Türkiye'ye geldiğinde mutlaka Pamukkale'yi de ziyaret ediyor. Buraya gelen turistlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Denizli ve Pamukkale'nin turizm açısından çok önemli bir yer olduğunu düşünüyorum" dedi.

Vali Kocatepe ise Büyükelçi Cho'ya Denizli'deki sanayi ve turizm faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Denizli'nin ev tekstilinde merkez konumunda olduğunu, Avrupa başta olmak üzere birçok ülkenin ev tekstili, havlu ve bornoz ihtiyacını karşıladığını anlatan Kocatepe, "Denizli sanayisinde mermer, traverten, bakır kablo ve makine üretimlerinde de ihracat yapılmaktadır. Turizm alanında da Pamukkalemiz UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan önemli bir turizm merkezidir. 19 antik kente sahip olan Denizli inanç, kültür ve termal sağlık turizminde önemli bir merkez haline gelmiştir" diye konuştu.

Kocatepe, ziyaretin anısına Büyükelçi Cho'ya el yapımı cam vazo çeşm-i bülbül hediye etti.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı da ziyaret eden Büyükelçi Cho, ardından Pamukkale'yi gezdi.

Kaynak: AA