Uluslararası Öğrenci Buluşması İçin Start Verildi

Bu yıl 9-10 Mayıs tarihlerinde Türkiye çapında 8.’si gerçekleştirilecek olan Uluslararası Öğrenci Buluşması’nın (UÖB) startı, Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü’nde verildi.

Uluslararası Öğrenci Buluşması İçin Start Verildi
Kocaeli Üniversitesi’nde eğitim gören 82 ülkeden bin 200’e yakın öğrenci 9-10 Mayıs tarihlerinde Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) öncülüğünde, 30 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen etkinlikte bir araya gelecek. Bu yıl Türkiye çapında 8.’si gerçekleştirilecek olan Uluslararası Öğrenci Buluşması, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği (KİSA), Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) tarafından düzenlendi.

Umuttepe Yerleşkesi’nde gerçekleşen programa Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Zafer Sevil, Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ömer Akbaş, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Bu yıl Kocaeli olarak 3.’sü gerçekleştirilecek olan organizasyon için Kocaeli Üniversitesi’nde start verildi.

Umuttepe Cumhuriyet Meydanı’nda buluşan öğrenciler buradan kortej halinde rektörlük binası önüne kadar yürüdü. Rektör Prof. Dr. Hülagü, “Kocaeli Üniversitesi’nde 82 ülkeden bin 200’e yakın yabancı öğrenci var, burası sizin eviniz” dedi.

Konuşmaların ardından sosyal tesisler önüne Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bandosu eşliğinde yürüyen öğrenciler burada hazırlanan sahnede coşkulu anlar yaşadı. Programda öğrenciler adına Azerbaycanlı İlyas Mammadov söz aldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ve Kocaeli Üniversitesi’ne teşekkür ederek konuşmasına başlayan Mammadov, ”Kocaeli’de hiç yabancılık çekmedik. Burada evimizde gibiyiz” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Yemenli öğrenciler yöresel oyunlarını sergiledi. Yemenli öğrencilerin ardından sahneye çıkan tüm yabancı öğrenciler, Türkçe müzikler eşliğinde doyasıya eğlendi. Yabancı öğrencilerin kasap havası ve halay eşliğinde oynaması görülmeye değerdi.

Yabancı uyruklu öğrencilerin yerel giysileri ile kültürlerini Kocaelililere tanıtacakları buluşması ise 9-10 Mayıs tarihlerinde Perşembe Pazarı Alanı’nda gerçekleşecek.
Kaynak: İHA