İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali

"Şehir ve Sınırlar" başlığı altında bu yıl yedincisi düzenlenen İTEF-İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali, 30'u yabancı 60'ın üzerinde yazarın katılımıyla devam ediyor.

Festival kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kitaplığı'nda, Ahmet Hamdi Tanpınar'ın "Saatleri Ayarlama Enstitüsü" romanından seçilmiş bölümler tiyatro sanatçısı Murat Eken tarafından okundu.

"Gecenin Sınırında Edebiyat" etkinliğiyle başlayan festivale, 26 farklı ülkeden 30 yabancı yazar katılıyor. Markus Zusak, Fatima Sharafeddine, Mauri Kunnas, Armine Anda, Hovhannes Tekgyozyan, Norbert Scheuer, Goce Smilevski gibi dünya edebiyatında önemli yere sahip yabancı yazarlar festivalde okuyucularıyla buluşuyor.

Türkiye'den de 30'un üzerinde yazarın yer aldığı festivalde, söyleşi ve yazar okumalarının yanı sıra interaktif edebiyat projelerine de yer verilecek.

"Okuyan Eller" projesi çerçevesinde Melike Günyüz'ün görme engelli çocuklar için hazırladığı kitap, festival kapsamında eğitmenler eşliğinde ve yazarın katılımıyla okul etkinliklerinde çocuklarla buluşacak.

Festival, Atatürk Kitaplığı'nda gerçekleştirilecek "Edebiyatın Bize Fısıldadıkları: Romanın ve Müziğin Sınırlarına Daveti" söyleşisiyle 8 Mayıs'ta sona erecek.

Kaynak: AA