Optikgazete.com yarışmasında ödül heyecanı
Optikgazete.com internet sitesinin, son derece çekişmeli geçen video yarışmasının ardından, 19 Mayıs 2015 tarihinde Limak Eurasia Luxury Hotel’de gerçekleştirilen ödül töreniyle tüm ödüller sahiplerine teslim edildi.

2014'de “Kontak Lenslerimi Seviyorum” konulu yarışmanın ardından, bu yıl ikincisi düzenlenen video yarışmasının 2015 teması “Gözlüğüm ve Kontak Lensim, Benim Vazgeçilmezlerim” olarak belirlenmişti. Optik mağaza çalışanları, işverenleri ve üniversitelerin optisyenlik programına devam etmekte olan öğrencilerin katıldığı, birinciye “0” kilometre bir aracın verildiği yarışmada halk oylaması ile kazanan 5 yarışmacıya ve jüri seçimiyle kazanan 4 yarışmacıya ödülleri teslim edildi.
Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, yarışmanın sponsor firma yetkilileri, yarışmacılar ve Optik Gazete çalışanlarının katıldığı ödül töreni Optik Gazete Kurucusu ve Opak Lens Yönetim Kurulu Başkanı Erol Harbi'nin yaptığı açılış konuşması ile başladı.
Erol Harbi'nin konuşması ardından Opak Lens İş Geliştirme ve Eğitim Bölümünden Fatma Küçüktaş, yazarı olduğu Optik Gazete'nin genç bir yayın olmasına karşın gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Optik Gazete'nin “Doğru, Seviyeli ve Taraflı” olma ilkelerinin temelleri üzerinde duran Küçüktaş ardından yarışmaya ilişkin bilgileri aktardı.
İki yıldır düzenlenen video yarışmalarının optik sektörü açısından öneminin büyük olduğunu belirten Küçüktaş, Optik Gazete'nin bir yandan sektörün gelişimine katkıda bulunurken, diğer yandan da göz sağlığı konusunda toplumu bilinçlendirme çalışmaları yaptığını vurguladı. Video yarışmalarının en önemli amacının da, optik sektörü mensuplarıyla toplum arasındaki bağı güçlendirmek ve optisyenlik mesleğinin bir sağlık mesleği olmasından kaynaklanan görevleri ve sosyal sorumluluğu yerine getirmek olduğunu belirtti.
“Gözlüğüm ve Kontak Lenslerim, Benim Vazgeçilmezlerim” video yarışmasının ilk amacının toplumun dikkatini gözlüğün ve kontak lensin sağlık ürünleri olduğuna çekmek olduğunu belirten Küçüktaş; bu yarışma ile aynı zamanda kaliteli gözlük camı ve doğru şekilde kontak lens kullanmanın önemini vurgulamak, güneş gözlüğü ve renkli lenslerin dahi kozmetik ürün olarak değil, sağlık ürünü olarak görülmesini sağlamak ve bu ürünlerin optik mağazalardan satın alınması gerektiğini anlatmak olduğunu aktardı.
Oylamanın halka açık şekilde yapılmasının tek gayesinin daha çok kişiye izlettirmek ve bu yolla toplumun dikkatini bu konulara çekmek olduğunu belirten Küçüktaş Optik Gazete'nin, 2015 yarışmasında ödül ve mansiyon ödülü kazanmamış olan katılımcılara 2016 yarışmasında mevcut videolarını tekrar yarışmaya dahil etme olanağı sağlayacağını aktardı.
Bu yıl yarışmaya katılan videoların tam 22,414 kez izlendiğini ve toplam 9564 oy aldığı belirten Küçüktaş, Optik Gazete'nin toplumu bilinçlendirme amacının başarıya ulaştığını görmekten duydukları memnuniyetin büyük olduğunu söyledi.
Halk oylaması ile seçilen 5 yarışmacının ve mansiyon ödülü birincisinin videolarının izlettirilmesinin ardından 9 başarılı videonun ödülleri sponsor firmalar ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri tarafından sahiplerine verildi.
