Kırgız Heyeti İznik'te Piknik Yaptı

Kırgızistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi İbragim Dzhunusov ile beraberindeki 150 kişilik ekip, İznik'e gelerek tarihi mekanları gezip göl kenarında yöresel yemeklerini hazırlayarak piknik yaptı.

Kırgız Türkleri anısına Orhan Gazi tarafından 1331 yılında inşa ettirilen ve içerisinde biri çocuk olmak üzere yedi lahit bulunan Kırgızlar Türbesini ziyaret eden heyet, burada şehit düşen askerleri ruhuna dua edip kurban kestiler.

Heyet Ayasofya Orhan Camii ve Yeşil Camii ziyaretinin ardından İznik Gölü sahiline giderek piknik hazırlıklarına başladı. Kırgız Büyükelçi Dzhunusov'a İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve AK Parti ilçe başkanı Mahmut Hersek'te refakat etti.

Başkan Sargın burada yaptığı konuşmada, ''Öncelikle ilçemize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Kırgızistan, Orta Asya bizim Ata yurdumuz. Gözümüz Orta Asya'da, siz kardeşlerimizin orada ki mutluluğu, gelişimi, başarısı bizleri de mutlu ediyor. Türkiye'nin sadece Kırgızistan ile değil bütün Orta Asya ile bölgede ki diğer Türk Cumhuriyetleri ile de iyi ilişkiler kurma konusunda yüksek bir politikası var. Biz Kırgızistan ile İznik arasında ki ilişkilerin geliştirilmesinden mutlu oluruz'' ifadesini kullandı.

Büyükelçi Dzhunusov ise belediye başkanı Osman Sargın'a " Biz önemli misafirlerimize koç başlarını ikram ederiz. Bu hazırlanan koç başları sizin için yapılıyor. Yemeğimiz hazır olunca inşallah sizleri de yanımızda görmek istiyoruz" dedi.

150 kişiden oluşan Kırgız grup, İznik'te güzel ve temiz havanın tadını çıkartarak gönüllerince eğlendiler.

Kaynak: AA