Eski Buheyre Valisi Süleyman Siirt'te

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay'ın davetlisi olarak Mısır'dan Siirt'te gelen eski Buheyre Valisi Usame Muhammed İbrahim Süleyman, "Türkiye halkının, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mücadelesi sonucu kavuştuğu refah ortamının kıymetini iyi bilmesi gerekir" dedi.

Yasin Aktay, beraberinde eski Mısır Yatırımlar Bakanı Yayha Hamid Abdussemi ve eski Buheyre Valisi Süleyman ile Tillo ilçesindeki kanaat önderlerini ziyareti sonrası trafik kazasında hayatını kaybeden Emin Yılmaz'ın Yeni Mahalle Camisi'ndeki taziyesine katıldı.

Süleyman, taziyede Kur'an-ı Kerim okuduktan sonra ettiği duada, Türkiye'nin geçmişte bıraktığı ıstıraplı dönemin sancılarının aynısını bugün Mısır'daki Müslüman halkın cuntacılardan çektiğini belirtti.

Süleyman'ın Mısır ve Türkiye için dua ettiği sırada vatandaşlardan bazılarının ağladıkları görüldü.

Taziye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Süleyman, Türkiye halkının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mücadelesi sonucu kavuştuğu refah ortamın kıymetini iyi bilmesi gerektiğini söyledi.

Süleyman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'de devrim yaptığını ifade ederek, bunun Mısır'a umut ışığı olduğunu dile getirdi.

- "Darbeden sonra Mısır'da mescitler yıkılmaya başlandı"

Erdoğan'ın Türkiye'yi Ortadoğu'da heyecanla izlenilen bir ülke haline getirdiğine işaret eden Süleyman, "Türkiye ve Mısır arasında yaptığım karşılaştırma da Erdoğan'dan sonra Türkiye, darbeden sonra Mısır. Erdoğan'dan sonra Türkiye'de mescitler inşa edilmeye başlandı. Ama darbeden sonra Mısır'da mescitler yıkılmaya başlandı. Erdoğan'dan sonra İslami kitaplar ve dini bakımından özgürlükler olurken, darbeden sonra Mısır'da İslami kitaplar yakılmaya başlandı" şeklinde konuştu.

- "Türkiye İslam aleminde örnek bir ülke konumunu aldı"

AK Parti'nin iktidara gelmesinden sonra Türkiye'nin borçsuz bir ülke haline geldiğini kaydeden Süleyman, şöyle konuştu:

"Türkiye, kalkınmış ülkeler arasında ilk 20 içine girdi. Türkiye İslam aleminde örnek bir ülke konumunu aldı. Türkiye 2023 vizyonunu koymuş. 2023-2024 yılarına kadar Türkiye İslam dünyasına öncülük yapabilecek bir vizyon var. AK Parti kurulduğundan bu zamana kadar ortaya koyduğu tecrübeyle, Avrupa'da ciddi bir duruşu olan bir ülkedir. Ekonomik kalkınmasını çok önemli bir noktaya getirmiş. AK Parti iktidara geldikten sonra IMF'ye borcu bitirmiş ve dış borcunu epey bir azaltmıştır. Aynı zamanda iktisadi yönden çok önemli bir yere gelmiş ve siyasi anlamda da bütün İslam dünyasına bir model olmuştur."

Aktay ve Mısırlı misafirleri, cami çevresinde bir süre vatandaşlarla sohbet ettikten sonra Siirt'ten ayrıldı.

Kaynak: AA