Milli Eğitim Bakanı Avcı ETO'nun Taleplerini Dinledi

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, beraberindeki milletvekili adayları ve Adalet ve Kalkınma Partisi İl Teşkilatı ile birlikte Eskişehir Ticaret Odası’nı (ETO) ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanı Avcı ETO'nun Taleplerini Dinledi
Ziyarette Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, milletvekili adaylarına ETO’nun taleplerini iletti ve Eskişehir’in sorunlarına dair çözüm önerilerinin bulunduğu dosyayı sundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir’in milletvekilleri tarafından daha çok sahiplenmesi gerektiğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı ve beraberindeki milletvekili adaylarına küçük esnaf ve tüccarın alışveriş merkezleri karşısında tutunamadığını ifade eden ETO Başkanı Metin Güler, bir an önce AVM yasasının hayata geçmesinin önemine değindi. Eskişehir’in trafik, otopark ve çevre yolu sorununa dikkat çeken Güler; 1/25.000 nazım imar planı, kentsel dönüşüm, yüksek teknoloji üniversitesi, şehir hastanesinin yapımı ve hat boyunun çevre düzenlemesi hakkındaki görüşlerini dile getirdi.

"ESKİŞEHİR HAVAALANI YENİ KARGO VE NAKLİYE ÜSSÜ OLMALI"

Eskişehir’in ticaret ve sanayi vizyonunun şimdiden belirlenmesi için harekete geçilmesinin önemine değinen ETO Başkanı Metin Güler; Kızılinler Termal Bölgesi Projesi’nin şehre kazandırılması, Eskişehir Havaalanı’nın Anadolu’nun yeni kargo ve nakliye üssü olarak değerlendirilmesi, ilçelerde kalkınmanın sağlanabilmesi için Beylikova Besi Organize Sanayi Bölgesi ve Sivrihisar Organize Sanayi Bölgesi’nin hayata geçirilmesi, Sivrihisar ve Seyitgazi’deki kültürel değerlerin inanç turizmine kazandırılmasına ilişkin önerilerini de Bakan Avcı ve milletvekili adaylarına iletti. Eskişehir’deki sanayi siteleri ve kooperatiflerinin alt yapı eksikliğine de dikkat çeken ETO Başkanı Metin Güler, teknolojik üretimin geliştirilmesi için Eskişehir’de ihtisas sanayi bölgelerinin oluşturulmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

"ETO’NUN ŞEHRİN SORUNLARINA YÖNELİK UFUK ÖNERİLERİ VAR"

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı ise, Eskişehir Ticaret Odası ile hep yakın ilişkilerde bulunduklarını, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de Eskişehir için istişare içinde olacaklarını söyledi.

ETO’nun şehrin sorunlarına yönelik ufuk açan önerileri olduğuna dikkat çeken Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, sorunların çözümü için dayanışma içinde olacaklarını ve üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını ifade etti.

Hatboyu düzenlemesi çalışmalarının devam ettiğini belirten Bakan Avcı, Yüksek Teknoloji Üniversitesi’nin önümüzdeki dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getirileceğini ve şehir hastanesinin inşa edilmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Kaynak: İHA