Bakan Eroğlu AKÜ Onkoloji Ve Hemotoloji Hastanesi Temel Atma Törenie Katıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti iktidarı ile birlikte Türkiye’de önemli bir dönüşüm sağlandığını kaydederek, “Sağlıktaki dönüşüm dünyaya örnek oldu. Afrika’daki kabile devletlerinin sağlık sisteminden, dünyanın şuanda gurur duyduğu sağlık sistemine geçtik” dedi.

Bakan Eroğlu AKÜ Onkoloji Ve Hemotoloji Hastanesi Temel Atma Törenie Katıldı
Bakan Eroğlu, seçim çalışmaları kapsamında geldiği memleketi Afyonkarahisar’da, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) tarafından yaptırılan 180 yataklı Onkoloji ve Hematoloji Hastanesinin temel atma törenine katıldı.

Gerçekleştirilen açılış törenine, Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, İl Genel Meclis (İGM) Başkanı Salih Sel, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili adayları katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Bakan Eroğlu, AK Parti hükümetinin iktidara geldikten sonra sağlıkta yaptığı dönüşümden bahsederek, dünyaya örnek teşkil edecek bir dönüşüme imza atıldığını ifade etti.

Bakan Eroğlu konuşmasında şunları söyledi:

“Hükümetimiz çok büyük sağlık yatırımlarına imza attı. Afyonkarahisar’da vatandaşlar sağlık ve hastane alanında her şey tamam olduğunu, ancak kanser tedavisi için başka yerlere gittiklerini söyleyince diğer milletvekillerimizle birlikte buna üzüldük ve hemen harekete geçtik. AKÜ ile görüşerek bu hastanenin kurulması için çalışmaları başlattık. Sağlıkta nereden nereye, her ilçeye neredeyse bir hastane yaptık. Sağlıkta dünyanın en ileri sistemini kurmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Eskiden çok büyük sıkıntılar vardı, sağlık konusunda. Sağlıktaki dönüşüm dünyaya örnek oldu. Afrika’daki kabile devletlerinin sağlık sisteminden, dünyanın şuanda gurur duyduğu sağlık sistemine geçtik. Dünyanın en iyi sağlık sistemine biz sahibiz. Hastanelerde eskiden enjektör ve eldiven bulunmazdı, eskiden hastanelerde cihazla bulunamazken şimdi hastanelerde dünyanın en ileri cihazları var. İşte vatandaşa hizmet bu. Sağlığa büyük önem veriyoruz. Sağlık yatırımları 10 kat arttı sağlık yatırımları 85 katrilyona çıktı. Türkiye’nin en muhteşem fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi burada inşa edildi. Şimdi bu hastane ile birlikte Afyon sağlığın ve sağlık turizminin merkezi olacak. Bunu yapmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.”

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ve beraberindeki protokol üyeleri. sahnede hazırlanan masalardaki butonlara basarak hastanenin temelini attılar.
Kaynak: İHA