Hatay Valisi Topaca'dan Vakıflar Haftası Mesajı

Hatay Valisi Ercan Topaca, sosyal ve kültürel yönden vatandaşlara hizmet eden vakıfların, ülkenin geleceğine sunduğu katkının yadsınamaz olduğunu bildirdi.

Topaca, Vakıflar Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, vakıfların, ülkenin köklü geleneğinin yansıması olarak ülkenin her köşesinde bulunan, geçmişten günümüze kültürel bağları sağlamlaştıran ve titizlikle korunması gereken milli hazine olduğunu kaydetti.

Köklü tarihsel birikimleri ve değer yargılarını barındıran vakıfların, Türk milletinin sosyal dokusunun şaheser yansıması olduğunu belirten Topaca, şu ifadeleri kullandı:

"Sosyal ve kültürel yönden vatandaşımıza hizmet eden vakıflarımızın, ülkemizin geleceğine sunduğu katkı yadsınamaz. Bu emanetleri korumak, yaşatmak, hayatın içinde yaşayan yerler olarak gelecek nesillere aktarmak millet olarak borcumuzdur. Bu doğrultuda zamanın etkilerini yaşayan vakıf eserlerimiz, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından onarılmakta ve eski ihtişamlarına kavuşturulmaktadır.

İnsanların, yüzyıllardan beri barış ve hoşgörü içerisinde yaşadığı Hatay'da, tarihin her dönemine ve birçok farklı medeniyete ait vakıf eserleri bulunuyor. Hatay'ın ayrıcalıklı kimliğini oluşturan bu değerlere baktığımız zaman bunların hoşgörü, yardımlaşma, inançların bir arada yaşaması gibi anlayışları barındırdığını görürüz. Beyazid- i Bestami hazretlerinin makamı, Habib- i Neccar Camisi, Saint Pierre Kilisesi gibi kentimizin tarihi kimliğini oluşturan bu eserlere sahip çıkarak bu mirası gelecek nesillere daha güçlü aktarmak sadece belli başlı kurumların değil, hepimizin ortak görevi olmalıdır."

Kaynak: AA