İzmir'de Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi yürütücülüğünde düzenlenen 12. Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi ve TESKON+Sodex Fuarı, törenle başladı.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlenen törende, tesisat mühendisliğinin, makine mühendisliğinin temel disiplinlerinden biri olduğunu belirtti.

Sektörün sorunlarının tespiti, çözümlerinin ne olabileceğinin her yönüyle tartışıldığı kongreler sayesinde, tesisat mühendisliği kavramının bilinir aşamaya geldiğini ifade eden Soğancı, "Bu kongrelerimizde sunulan bildiriler, kurslar ve seminerler ile tesisat mühendisliği alanındaki bilgiler, tüm tesisat mühendisleri için erişilebilir ve ulaşılabilir olmaktadır" dedi.

TMMOB MMO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar de kongrenin, tesisat mühendisliği alanındaki bütün gelişmeleri irdelediğine değinerek, kongrede üretilen, paylaşılan bilgi ve teknolojinin, 22 yıldır sektörün gelişmesine hizmet ettiğini kaydetti.

Ana teması "Sağlık için ısıl konfor ve iç hava kalitesi" olarak belirlenen kongre kapsamında, 7 sempozyum ve 4 seminerde toplam 210 bildiri, 6 paralel oturumda sunulacak.
Kongrede, ayrıca 21 kurs, 3 panel, 4 kişisel gelişim semineri, 2 forum, bilimsel teknolojik oturumlar ve özel toplantılar düzenlenecek.
Etkinlik, 11 Nisan Cumartesi sona erecek.
Kaynak: AA