Filipinler'de Alman Çiftin Kaçırılması

Filipinler'in güneyinde geçen yıl Alman çiftin kaçırılması olayına karıştıkları şüphesiyle Ebu Seyyaf örgütü üyesi 3 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Filipin Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, güvenlik güçlerinin aldığı ihbar üzerine, Alman turistlerin kaçırılması olayına karıştıkları düşünülen Ebu Seyyaf üyesi 3 kişinin Sulu kentinde yakalandığı belirtildi. Gözaltına alınan şüphelilerin daha önce de birçok adam kaçırma olayına karıştığı bildirildi.

Ebu Seyyaf militanları tarafından geçen yıl nisan ayında kaçırılan Stefan Viktor Okonek (74) ve karısı Henrike Dielen (55), ekim ayında serbest bırakılmıştı.
Ebu Seyyaf örgütünün sözcüsü Ebu Rami, yerel bir radyoya yaptığı açıklamada, rehineleri 5,5 milyon dolarlık fidyenin tamamının ödenmesinin ardından serbest bıraktıklarını belirtmişti.
El Kaide bağlantılı Ebu Seyyaf örgütü, Filipinler'in güneyinde faaliyet gösteren örgütlerin en tehlikelisi olarak kabul ediliyor. Fidye karşılığı adam kaçırma olaylarıyla anılan örgütün, son bir yılda 20'den fazla kişiyi kaçırdığı sanılıyor.
Kaynak: AA