Yazarlar Kule Site'de Kitaplarını İmzaladı

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi, 5. Geleneksel Yazarlar Buluşması İmza Günü'nü, 51. Kütüphaneler Haftası'nda Kule Site Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirdi.

Kule Site'de düzenlenen programda Konya'da yaşayan yazarlar, hem kitaplarını imzaladı hem de okurlarıyla sohbet etme imkanı buldu.
TYB Konya Şube Başkanı Ali Köseoğlu, medeniyetin yeniden inşasında fikirlerin önemine işaret ederek, Konyalı yazarların bu çabaya katkı sağlamak için hazır ve donanımlı olduklarını söyledi.

Okumanın ve yazmanın soylu bir eylem olduğuna dikkati çeken Köseoğlu, "Bizim kadim kültürümüzde okumak eylemi, büyük önem taşır. Bebek doğduğunda kulağına ezan okuruz. Dedelerimiz ve ninelerimiz torunlarının üzerine nazarlardan korunsunlar diye dua okurlar. Gençler evlenirken ya da askere giderken yine dualar okuyarak uğurlanırlar. Kütüphaneler Haftası vesilesiyle düzenlediğimiz imza gününe katılan yazarlarımızın her biri Konya kültürüne önemli katkılar sunmuş isimlerdir" diye konuştu.

l Halk Kütüphanesi Müdürü Hasan Coşar'ın Konya'daki kütüphaneler hakkında verdiği bilginin ardından programa geçildi.
Yazarlar Duran Çetin, Hüzeyme Yeşim Koçak, Zeki Oğuz, Melahat Ürkmez, Kazım Öztürk, Cemil Paslı, Hasan Uzun, Ayşe Ünüvar, Lütfi Şahin, Murat Mahya Gürses, Havva Nur Kepir, Tuba Duman ve Fatma Tutak okurlarıyla buluşarak kitaplarını imzaladılar. Yoğun ilginin olduğu programda Köseoğlu da yazarların imzalı kitaplarını alarak katılımlarından dolayı çeşitli hediyeler takdim etti.
Kaynak: AA