Vali Şerif Yılmaz: 7 Haziran Günü, 10 Ayrı Bölgede De Muhtar Seçimi Yapılacak

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, 7 Haziran’da il genelinde 10 ayrı bölgede de muhtar seçimi yapılacağını bildirdi.

Vali Şerif Yılmaz: 7 Haziran Günü, 10 Ayrı Bölgede De Muhtar Seçimi Yapılacak
Köylerine Hizmet Götürme Birliği’nin Halk Eğitim Merkezi Salonu’Ndaki toplantısında konuşan Vali Yılmaz, seçimlerle ilgili tüm güvenlik önlemlerinin alındığını ifade etti.

Yılmaz, "7 Haziranda Milletvekili Genel Seçimi var. Seçimin iş ve işlemlerinin yürütülmesi İlçe seçim Kurullarının başkanlıkları nezaretinde, Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı kararlar ve bu konudaki yasal mevzuat çerçevesinde seçimlerin yürütülmesini gerçekleştireceğiz.Bizim idare olarak görevimiz, seçimin huzur ve güven içerisinde gerçekleşmesini sağlamaktır. Vatandaşın iradesinin sandığa bağımsız bir şekilde, baskı altında kalmadan ulaşmasını sağlamaktır. O nedenle seçim güvenliği ile ilgili gerek emniyet bölgesinde, gerekse jandarma bölgesinde arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yaptılar. Çok şükür ilimizde seçim güvenliğini sıkıntıya sokacak bir değerlendirmemiz yok, Kütahya huzurlu bir il ve o nedenle de bugüne kadar ki seçimlere baktığımız zaman çok şükür herhangi bir hadise olmamıştır. İl geneli ile ilgili 10’a yakın yerde muhtarlık seçimimiz olacak, bunu dışında sadece milletvekili genel seçimi olacak. Milletvekili Genel Seçimlerinde, Köylerimizde 3-4 köyü içine alacak yakın mesafede jandarma devriye gezecektir. Seçimle ilgili herhangi bir sıkıntı olduğu anda görevli devriye arkadaşlarımız anında müdahale edeceklerdir. Herhangi bir sıkıntı olmadan inşallah bu seçimi de gerçekleştirmiş oluruz. Kütahya’ya yakışan bir şekilde bizlerin bunu yapacağımızı ümit ediyorum." ifadelerini kullandı.

Vali Şerif Yılmaz’ın açılış konuşmasının ardından Vali Yardımcısı Uğur Turan Başkanlığında Kütahya Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme Birliğinin 2014 yılı kesin hesabı ve 2015 yılı 1. ek bütçe tasarısı konuları görüşülüp karara bağlandı. Birlik Encümeni Üyelerinin seçimi, İhale Komisyonu Yedek Üyelerinin seçimi, Plan-Bütçe Komisyonu Üyelerinin seçimi sonrası toplantı sona erdi.

Birlik toplantısına; Vali Şerif Yılmaz ile Vali Yardımcısı Uğur Turan, İl Genel Meclis Başkanı Musa Yılmaz, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Seyfettin Uysal, İl Genel Meclis üyeleri ve merkez ilçe köylerinin muhtarları katıldı.(EFE)
Kaynak: İHA