Avukat Kadının, Silahlı Saldırıya Uğraması

Karşıyaka ilçesinde boşandığı eşinin silahlı saldırısına uğrayan avukat kadının hayati tehlikesi sürüyor, saldırgan eski eş ise tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Karşıyaka ilçesi Mavişehir semtindeki Flamingo konutları önündeki otoparktaki otomobiline binmek üzere olan avukat Jale Soydan'ı (53) silahla ağır yaralayan eski eşi Salih K.'nın (64) İzmir Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ndeki sorgusu tamamlandı.
İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Salih K, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Öte yandan, saldırıda ağır yaralanan ve Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde tedavisi süren kadın avukat Jale Soydan'ın bilincinin açık olduğu ancak hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

- Olay
Karşıyaka ilçesi Mavişehir semtindeki Flamingo konutları önündeki otoparkta avukat olan eski eşi Jale Soydan'ı silahla yaraladıktan sonra kaçan Salih K. bir parkta polis ekiplerince gözaltına alınmış, saldırıda kullanılan silah ise olay yerinin yaklaşık 300 metre uzağında otların arasında bulunmuştu. Eşinden 2 yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanan Jale Soydan'ın kendisini daha önce de tehdit eden 2 çocuğunun babası Salih K'yı Bostanlı Polis Merkezi'ne şikayet etmişti.

Kaynak: AA