Siyer-i Nebi Sınavını Geçen Umreye Gidecek

Edirne'de Siyer-i Nebi sınavını geçen vatandaşŸlardan en yüksek notu alan Umre'ye gönderilecek.

Edirne Valisi Dursun Ali şžahin, Ekmekçizade AhmetpaşŸa Kervansarayı'nda Trakya ǜniversitesi şžehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu öğŸrencilerince yapılan "Minyatürlerinde Peygamberimiz" minyatür sergisinin açılışŸında Kutlu DoğŸum Haftası'nın Edirne'de çok farklı kutlanacağŸını söyledi.

Yapılacak çeşŸitli faaliyetler sonucu pek çok öğŸrenci ve vatandaşŸın ücretsiz Umre'ye gönderileceğŸini ifade eden Vali şžahin, şŸunları kaydetti:
"Okullarımızda Hz Muhammed'in hayatını en güzel yazan öğŸrencilerin tespitini yaptık. On bin kadar kompozisyon arasında seçilen kompozisyon sahibi öğŸrencilere hediyeler verilecek. Ayrıca kahvehanelerde müftülüğŸümüzün belirlediğŸi kişŸilerce Hz Peygamber'in hayatı 4 ay kadar anlatılacak, daha sonra bu kişŸilerden bazılarına Hz Muhammed'in hayatından sualler sorulacak, seçilecek kişŸi Umre'ye gönderilecek. Kuran kurslarında devamsızlık yapmayan 14 kişŸide yine Umre kafilesine katılacak."
Daha sonra sergiyi açan Vali şžahin, Trakya ǜniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük ve Edirne Müftüsü Emrullah ǜzüm'le sergiyi gezdi.
YaklaşŸık 75 minyatürün bulunduğŸu sergi hafta boyunca gezilebilecek.
 
Kaynak: AA