Sahabe Kardeşliğinden Belediye Kardeşliğine

Eyüp ile Adıyaman’ın Samsat ilçesi kardeş belediye oldu.

Sahabe Kardeşliğinden Belediye Kardeşliğine
İki ilçenin ilişkilerini güçlendirecek protokol Başkan Remzi Aydın’ın da katıldığı bir törenle Samsat’ta imzalandı.
Türkiye’de kabirleri bulunan ve yerleri sahih delillerle kesin olarak bilinen iki sahabeden biri olan Hz. Ebu Eyyub El-Ensari'nin İstanbul’un Eyüp ilçesinde, diğer sahabe Safvan bin Muattal kabrinin ise Adıyaman’ın Samsat ilçesinde olması nedeniyle bu iki ilçenin kardeş belediye olması kararlaştırılmıştı. Konuyla ilgili protokol her iki belediye başkanının katıldığı törenle Samsat’ta imzalandı.

Her iki ilçenin manevi değerlerinin karşılıklı olarak daha etkin bir şekilde tanıtılmasını sağlamak, sosyal ve kültürel, proje ile hizmet uygulamalarını paylaşmak, yerel yönetimler alanında işbirliğinde bulunarak dostluk ve kardeşlik ilişkilerini güçlendirmek amacıyla kardeş şehir olmaya karar veren Samsat Belediyesi ile Eyüp Belediyesi karşılıklı meclis kararları aldı. Meclis kararının ardından Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın Samsat’a ziyarette bulundu. Samsat Belediyesi’nde düzenlenen törende, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ile Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat protokolü imzaladılar.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın Adıyaman ziyaretinde “Kutlu Doğum Haftası” etkinliklerine de katıldı.

Aydın aynı zamanda Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ve Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu’yu da ziyaret etti. Başkan Aydın ayrıca Safvan bin Muattal Hazretleri'nin kabrine de ziyarette bulunarak dualar etti.
Kaynak: İHA