PKK'lı Cemil Bayık HDP için oy istedi

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık ilginç bir seçim talebinde bulundu.

PKK'lı Cemil Bayık HDP için oy istedi
PKK'lı Cemil Bayık HDP için oy istedi
KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, Barış ve istikrarı isteyen MHP'li oyunu HDP'ye vermelidir dedi.

AK PARTİ VE CHP'NİN GAYRETİ...


"AKP ve CHP bu seçimde tüm gayretlerini HDP'nin başarısız kalması için yürüteceklerdir. HDP'nin başarısı bu iki partinin politikalarını etkisiz kılacak ve Türkiye'nin demokratikleşmesinin önünü açacaktır. Türkiye'nin şu anki siyasi, toplumsal, kültürel ve ekonomik kaostan tek çıkış yolu, HDP'nin seçim başarısından geçmektedir. Türkiye'de demokrasi, özgürlük, barış, ekonomi ve toplumsal istikrarı isteyen herkesin oyu HDP'ye olmalıdır. Türkiye'de barış ve istikrarı isteyen her AKP'li, CHP'li, hatta MHP'li bile oyunu HDP'ye vermelidir" dedi.

PKK ADINA ALMANYA'DAN ÖZÜR DİLEDİ

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, Alman yayın kuruluşları WDR ve NDR ile mülakatında, “PKK adına Alman halkından özür diliyorum. Bu tür eylemler bir daha asla olmayacak” sözleriyle 90'lı yıllarda Almanya'da düzenlenen kendini yakma, otoban işgalleri gibi eylemlerden ötürü özür diledi.

Bayık, örgütün artık bağımsız bir Kürt devleti kurulması amacını gütmediğini, siyasi bir çözüme ulaşılması için gayret ettiğini ifade etti. Sosyal Demokrat Parti (SPD) Meclis Grup Başkanı ve Dış Politika Sözcüsü Rolf Mützenich, IŞİD'e karşı mücadele ve Bayık'ın açıklamaları göz önünde bulundurulduğunda PKK'nın konumunun yeniden değerlendirilebileceğini belirtti.

Cemil Bayık, “Artık Türkiye'ye karşı savaşmak istemiyoruz. Artık yeter diyoruz. Savaşarak ne biz amaçlarımıza ulaşabildik, ne de Türk devleti” dedi. Mülakatı yapan basın mensuplarının Cemil Bayık ile Kandil Dağı'nda bir araya geldiği bildirildi.