Dicle Elektrik, Şanlıurfa’nın Kurtuluş Yıl Dönümünü Kutladı

Dicle Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi (Dicle EPSAŞ) Genel Müdürü ve Bölge Koordinatörü Neşet Demirbağ, Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü dolasıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Dicle Elektrik, Şanlıurfa’nın Kurtuluş Yıl Dönümünü Kutladı
Demirbağ mesajında, Şanlıurfa halkının düşman işgalinden kurtuluşunda gösterdiği üstün gayret, mücadele ruhunu ve bunu kendi kendine başarmasını çok önemli gördüklerini söyledi.

Şehri işgalden kurtarmak için büyük çaba ve gayret gösteren Şanlıurfa halkının, hiçbir yardım almadan kendi şehirlerini kurtardığını vurguladığı mesajında Demirbağ, şöyle dedi:
“1919’da önce İngilizler sonra Fransızlar tarafından işgal edilen, peygamberler şehri Şanlıurfa, 11 Nisan 1920’de Urfalı milisler tarafından kahramanca verilen mücadele sonunda düşman işgalinden kurtarılmıştır. 11 Nisan’da zincire vurulmak istenen bir milletin, zincirleri kırarak elde ettiği bu milli mücadele şeref sayfalarında yer almaktadır. Şanlıurfa’mızın 95. kurtuluş yıldönümünü tebrik eder, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında ve bu şehrin düşman işgalinden kurtuluş mücadelesinde gösterdikleri kahramanlıklardan ve başarılardan dolayı ulu önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”
Kaynak: İHA