Ak Partili Aday Adayı Atila Makedonlarla Buluştu

AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili aday adayı Hakkı Atila, seçim çalışmaları kapsamında İzmir Makedonya Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti.

Ak Partili Aday Adayı Atila Makedonlarla Buluştu

AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili aday adayı Hakkı Atila, İzmir Makedonya Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Medat Şenay ve dernek üyeleriyle buluştu. Dernek üyeleriyle karşılıklı görüş alışverişinde bulunan Atila, eğitim sistemi hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Atila, "Kendimde eğitimci olarak emekli öğretmenim, 4+4+4 eğitim sisteminkinden memnun olduğumuzu söylüyoruz. Günümüzde artık eğitim sistemini okullarımızda teknolojik olarakta verilmesini sağlıyoruz" dedi

AK Parti Milletvekili aday adayı Hakkı Atila, başkanlık sistemiyle ilgili soruları da yanıtladı. Atila, açıklamalarında şunları kaydetti:
"Başkanlık sistemi hükümetimizin istediği bir sistemdir. Anayasamız 1982 anayasasının aldığı kararlar ile devam etmektedir.1982 anayasasının artık değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu yasaların değişmesi için 367 milletvekili gerekiyor. Cumhurbaşkanımız 400 milletvekili istiyor. Eğer bu sayı gerçekleşirse parti olarak tabi ki memnun oluruz. Başkanlık sistemi birçok ileri gitmiş ülkeninde kullandığı bir sistemdir. Biz bu ülkeleri göze alarak bir sistem kurmuyoruz, tabi ki ona yakın sistemler kurmaya çalışıcaz. Başkanlık sistemi yukarıdan yetkili tek kişinin karar vereceği bir sistem halinden çıkıp meclis üyelerinin de karar alınarak uygulanacağı bir sistemdir."
İzmir Makedonya Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Medat Şenay ise, ziyaret için Atila'ya teşekkür etti. Dernek hakkında bilgiler veren Şenay, "Biz düğünlerde ve cenazelerde bir arada olan bir toplumuz ve bu bağları hiç koparmadık ve bunu da devam ettirmeye çalışıyoruz. İzmir de toplam 5 Makedonya Derneği bulunmaktadır. Tüm bu derneklerle birlikte beraber karar alır ve gerçekleştirmeye çalışırız. Bu anlamda sizinde desteğinizi bekliyoruz" şeklinde kaydetti.

Kaynak: İHA