Adliye Çıkışında Silahlı Saldırı Açıklaması

Anadolu Adliyesi’nde görülen Hasan Ferit Gedik davasının ardından silahlı saldırıya uğrayan bir şahıs hafif şekilde yaralandı.

Yaralı hastanede tedavi altına alınırken, saldırganın ‘Hasat Ferit’i öldürdüğümüz gibi seni de öldüreceğiz’ dedikten sonra kaçtığı ileri sürüldü.
Olay, akşam saatlerinde Kartal Anadolu Adalet Sarayı çıkışında yer alan bir benzin istasyonunun önünde meydana geldi. İddiaya göre, mahkeme salonundan ayrılan Umut Kaya isimli şahıs, adliye binasının yakınında bulunan bir benzin istasyonunda silahlı saldırıya uğradı. Kimliği belirsiz bir kişinin silahla iki el ateş ettiği Kaya, dizinden ve karın boşluğundan yaralandı. Silahlı saldırgan olaydan sonra kayıplara karışırken, Kaya ambulansla Kartal Dr. Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Olayın ardından açıklama yapan Hasan Ferit Gedik ailesinin avukatı Güray Dağ, “Bu ilk saldırı değil, son saldırı olmayacağını da biliyoruz. Saldırgan, müvekkilimize ateş ederken isimi ile hitap edip, ‘Hasat Ferit’i öldürdüğümüz gibi seni de öldüreceğiz’ diye ateş etmişler” iddiasında bulundu.

Silahlı saldırının ardından olay yerinde inceleme başlatan polis, şüphelinin yakalanması için soruşturma başlattı.
Kaynak: İHA