Küçükçekmeceli Kadınlar Ünlü Gazetecilerle Panelde Buluştu

Küçükçekmece Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği ‘Medya Edebiyat ve Kadın’ isimli panelde gazeteci ve yazarları Küçükçekmeceli kadınlarla buluşturdu.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Kadınlara gelişmesi, hayata renklerini verebilmesi için mutlaka fırsat tanınması gerekiyor. Kadınca bir bakışın dünyamız için ne kadar önemli olduğunun fark edilmesi gerekiyor” dedi.


Küçükçekmece Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde gazeteci ve yazarları Küçükçekmeceli kadınlarla buluşturdu. Sefaköy Kültür Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşen programa Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Güllüçayır, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Korkut ve çok sayıda Küçükçekmeceli kadın katıldı.

“Medya Edebiyat ve Kadın” isimli panelin birinci oturumunda medya ve kadın konuşuldu. Moderatörlüğünü Yeni Şafak gazetesinden Nil Gülsüm’ün üstlendiği panelde gazeteci yazarlar Esra Elönü, Hilal Kaplan ve Halime Kökçe konuşmacı olarak yer aldı. Panelde Osmanlı’dan günümüze uzanan kadın hareketlerinin izlediği yol konuşuldu.

“DÜNYAYA KADINCA BİR BAKIŞ HAKİM OLMALI”
Kadınların gelişmesi, hayata renklerini verebilmesi için fırsat verilmesi gerektiğini belirten Başkan Karadeniz, "Dünya kadınlar günü öncelikle erkekler için önemli. Kadınca bir bakışın dünyamız için ne kadar önemli olduğunun fark edilmesi gerekiyor. Malum dünyanın yarısını kadınlar oluşturuyor. Biz kadınlarımızın gelişimine engel olursak onların çeşitli şiddet olaylarıyla baskı altında oluşturmaya çalışırsak, dünyanın yarısını oluşturan kadınlar dünyaya katması gereken değerleri katamayacaklar. Bu aslında erkeklerinde felaketi olacak. O yüzden ben dünya kadınlar gününü kadınlar kadar erkekler içinde çok önemli olduğunu düşünüyorum. İnşallah bugün vesilesiyle erkekler kadına bakışlarını biraz olsun değiştirebilirler. Bugünü kendimi dahil ederek hepimizin tekrar kadınlara bakışımızı onları anlama noktasındaki eksikliklerimizin telafisine sebep olabilecek özel bir gün olarak değerlendiriyorum" şeklinde konuştu.

KADINLAR GÜNÜNDE ZEHRA GELİN MESAJI
Panel sonrası panelistler Kabataş’ta tacize uğradığını iddia eden Zehra Gelin ve Elif Çakır üzerinden ortak mesaj verdi. Kabataş olayının gerçekten yaşanmış olduğunu savunan kadın gazeteci ve yazarlar, her zaman kadın meslektaşları Elif Çakır’ın ve Zehra Gelin’in yanında olduklarını dile getirdi.

Program sonunda Küçükçekmeceli vatandaşlara karanfil dağıtan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, ‘Kadınların Elinden Nakışlar’ başlıklı serginin açılışını da gerçekleştirdi.
Kaynak: İHA