İnsan Kaynakları Kursları İlgi Görmeye Başladı

Özel sektörde istihdamı artırmak için ülke genelinde yapılan çalışmalara insan kaynakları kursu da eklendi.

İnsan Kaynakları Kursları İlgi Görmeye Başladı
İnsan kaynakları eğitimi alan lise ve lisans mezunları, firmaların işe alım departmanlarında iş imkanı bulabiliyor.
3Bilgi Eğitim Kurumları Müdürü Mesut Karaağaç, organizasyonlarda verimliliğin artırılması, rekabet üstünlüğünün sağlanabilmesi için güçlü ve yetkinlikleri yüksek bir insan kaynağına sahip olunması gerektiğini ifade etti.

Yönetimde doğru stratejiler oluşturarak doğru insan kaynakları politikaları üretilmesi gerektiğini belirten Karaağaç, “Rekabet üstünlüğü sağlamak isteyen firmalar insan kaynakları departmanlarına ve insan gücüne önem vermeye başladı.

İnsan kaynakları uzmanlık eğitimleri; nitelikli insan kaynağı uzmanlarının yetiştirilmesi, aynı zamanda katılımcının gelişimini ve değerini artırarak İK alanında profesyonelleşmesini sağlayan konuları içermektedir. Profesyonel olarak insan kaynakları eğitimi alan kişiler kurumsal firmaların İK departmanlarında çok rahat iş bulabilmektedir” dedi.

İnsan kaynakları eğitiminin yanında SGK mevzuatının da öğrenilmesini gerektiğini ifade eden Karaağaç, “Türkiye’de faaliyet gösteren iş yerlerinin çoğunluğu işçi hakları ve SGK mevzuatı ile ilgili dışarıdan danışmanlık almaktadır. İnsan kaynakları departmanında görev alan kişilerin bu konuda bilgi sahibi olması firmaya maddi olarak katkı sağlayacaktır. Kişiler eğitimlerden sonra MEB tarafından yapılan sınava katılarak MEB onaylı sertifika aldıkları takdirde rakiplerinden bir adım daha önce olacaktır” diye konuştu

Kaynak: İHA