Tunus'taki Bardo Müzesi Yeniden Açıldı

Tunus'ta, terör örgütü DAEŞ'in üstlendiği saldırı sonrası kapatılan Bardo Müzesi için bir hafta aradan sonra sembolik açılış töreni düzenlendi.

Açılışa katılan Kültür ve Kültürel Mirası Koruma Bakanı Latife el-Ahdar, müzenin yeniden açılmasının, "kültürel mirasa hiçbir gücün el süremeyeceği" mesajını verdiğini belirtti.

Başkent Tunus'ta 121 ülkeden 5 bin sivil toplum örgütünün katılımıyla gerçekleştirilen Dünya Sosyal Forumu'na da değinen Ahdar, formun açılışı dolayısıyla düzenlenen "teröre karşı birlik" yürüyüşünün, dünyanın Tunus'la dayanışmasını gösterdiğini söyledi.

Tunus Meclis Başkanı Muhammed Nasır da terör sorunun dünyanın meselesi olduğuna ve tüm ülkelerin terörle mücadeleye önem verdiğine dikkati çekti.
Nasır, "Saldırının ardından kısa süre içerisinde müzenin açılması, çeşitli etnik ve dini kimlikleriyle halkın yaşama hakkının, ölüm, yıkım ve kan dilinden daha önde geldiğini kanıtlıyor. Bu teröristlere verilen bir mesajdır. İşledikleri suçlar, Tunus halkını yıldırmak yerine demokratikleşme yolunda daha güçlü adımlarla ilerlemesini sağlayacaktır" dedi.

Bakanlar, milletvekilleri, diplomatlar, sanatçıların yanı sıra medya temsilcilerinin de hazır bulunduğu "sembolik" törenin ardından müzenin, pazar günü yeniden halkın ziyaretine açılması bekleniyor.
Başkent Tunus'taki Bardo Müzesi'ne 18 Mart Çarşamba günü düzenlenen ve terör örgütü DAEŞ'in üstlendiği saldırıda, 20'si turist, biri güvenlik görevlisi, 2'si saldırgan 23 kişi ölmüş, 47 kişi de yaralanmıştı.
Kaynak: AA