Bilfen Okulları'nda Çanakkale Ruhu Canlandı

Bilfen Okulları’nda, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı dolayısıyla düzenlenen “Cepheden Mektup Var” gösterisine sanatçı Eda Özülkü de canlı performansıyla eşlik etti.

Bilfen Okulları'nda Çanakkale Ruhu Canlandı
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Çandıroğlu’nun da katıldığı törende veliler gözyaşlarını tutamadı.
Bilfen Okulları Kayseri, Ankara ve İstanbul kampüslerinde sekiz kez sahnelenen Çanakkale 100.yıl Programında bine yakın öğrenci görev aldı. Tarihe damga vuran Çanakkale cephesinin aslına uygun dekorlarla canlandırıldığı sahneye “Yüce dağ başında” türküsünü söyleyerek asker üniformaları ile çıkan öğrenciler, “görsel sunumlar eşliğinde Anzak ve Türk askerlerinin ailelerine yazdıkları mektupları okudular. Kimi öğrenciler Anzak askeri, kimi öğrenciler “Kınalı Ali” olurken asker yolu bekleyen gelinlik kızlar da danslarıyla eşlik ettiler. Duygu dolu sahneleri adeta yaşayarak canlandıran öğrencilerin performansı ayakta alkışlandı.

“Yüzyılın son centilmen savaşı” olarak kaynaklarda yerini alan Çanakkale Savaşı’nın Çanakkale Ruhu ve şehitlerin hatıraları anılırken, izleyenler de duygulu anlar yaşayarak gözyaşlarına hakim olamadı.

Kayseri Bilfen Okullarının farklı kademelerinden öğrencilerin görev aldığı gösteriye, sanatçı Eda Özülkü de canlı performansıyla eşlik etti. Özülkü, “Çanakkale Türküsü” “Asker Yolu Beklerim” ve “Eledim eledim” türkülerini de öğrencilerle birlikte seslendirdi.
Kaynak: İHA