Elazığ’da Yaşlılar Haftası Kutlamaları

Elazığ'da, Yaşlılar Haftası dolayısıyla Elazığ Gazi Huzurevi'nde kalan yaşlılara film izlettirildi.

Elazığ’da Yaşlılar Haftası Kutlamaları

Elazığ Gazi Huzurevi'nde kalan yaklaşık 100 yaşlı, Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen programla sinema keyfi yaşadı. Elazığ Sağlık İl Müdürlüğü tarafından desteklenen ve Park 23 AVM’de gerçekleştirilen sinema etkinliğinde huzurevi sakinleri Çanakkale zaferini anlatan sinema filmi izledi.

Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şubesi tarafından organize edilen programda konuşan Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilisi Dilek Beycur, hem Çanakkale zaferinin yıldönümü hem de Yaşlılar Haftası olması nedeniyle böyle bir program gerçekleştirdiklerini belirtti.

Beycur, hafta boyunca farklı etkinliklerle yaşlılara özel farklı etkinlikler yapacaklarının altını çizerek, "Toplumda yaşlılara değer verilmesi gerekiyor. Biz de bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla bazı etkinlikler gerçekleştireceğiz. Bugün ilk olarak huzurevi sakinlerini sinemaya getirdik. Çeşitli ikramlarda bulunduk. Yaşlılarımız yılın belirli dönemlerinde değil her döneminde ilgi görmeli. Bunu sağlamak için faaliyetler gerçekleştiriyoruz" dedi.

Kaynak: İHA