Sağlıkçılar Neden İş Bıraktıklarını Broşürlerle Anlattı

Tüm Türkiye’de sağlık alanında bir gün iş bırakma eylemi, Manisa’da da yapıldı.

Manisa Devlet Hastanesi bahçesindeki vatandaşlara neden iş bıraktıklarını anlatan sağlıkçılar, vatandaşları dağıttıkları broşürlerle bilgilendirdi.
Sağlık alanında yaşanan sıkıntıları gündeme getirmek için alınan bir gün iş bırakma eylemi nedeniyle Manisa Devlet Hastanesi bahçesinde Manisa Tabip Odası, SES Manisa Şubesi, Manisa Diş Hekimleri Odası ve Manisa Aile Hekimleri Derneğinin destek verdiği bir basın açıklaması düzenlendi.

Açıklama öncesi sağlıkçılar ellerindeki broşürleri vatandaşlara dağıtarak neden iş bıraktıklarını anlattı.

Basın açıklamasını grup adına okuyan Manisa Tabip Odası Başkanı Derya Pekbayık, 14 Mart Sağlık Haftasına değinerek şöyle konuştu: "Sağlığımız ve haklarımız için, halkımızın sağlığı için bugün aciller dışında sağlık hizmeti üretmiyoruz. Sağlık Bakanının dün hepimizle dalga geçer gibi verdiği bir müjde var. Nöbet ücretlerine saat başı hekimlerde 3,5 lira zammı maaşa yüzde 50 zam diye yansıtılmasını siz koyun istiyoruz. Bir asistan hekim ayda 180 saat nöbet tutarken, sadece 130 saat nöbetinin karşılığını alabildiğini bilin istiyoruz. Bizden 70 yaşına kadar çalışmamızı isteyen bu düzene hayır dediğimizi bilin istiyoruz. Biz sağlık alanındaki tüm örgütler, dayanışma içindeki mücadelemize, herkes için alan için de veren için de sağlık gerçekleşene kadar sürdüreceğimizi kamuoyuna duyururuz.”
Yapılan basın açıklamasının ardından sağlıkçılar olaysız bir şekilde hastane bahçesinden ayrıldı.
Kaynak: İHA