Türk-yunan Heyetleri Meriç İşbirliği Toplantısı Edirne’de Yapıldı

Türk-Yunan Heyetleri Meriç İşbirliği Toplantısı, Edirne’de yapıldı.

Türk-yunan Heyetleri Meriç İşbirliği Toplantısı Edirne’de Yapıldı
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, nehir taşkınlarını önlemek, sel ve su taşkını sonrası karşılıklı koordinasyon ve yardımlaşma, sivrisinekle mücadele ve çeşitli hayvan hastalıklarının önlenmesi gibi üç ana başlığı, Türk-Yunan heyeti olarak masaya yatıracaklarını söyledi.

Edirne Lalezar’da düzenlenen ‘Türk-Yunan Heyetleri Meriç İşbirliği’ toplantısına Edirne Valisi Dursun Ali Şahin başta olmak üzere, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, DSİ 11. Bölge Müdürü Adil Sabancı, Dış İşleri ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı il temsilcileri, kamu kurum müdür ve temsilcileri yer alırken Yunanistan heyetini ise Doğu Makedonya-Trakya Valisi Georgios Pavlidis, Evros Vali Yardımcısı Dimitris Petroviç, Ekonomiden Sorumlu Vali Yardımcısı Moustafa Katratzi, Ziraat Ekonomisi Sorumlu Vali Yardımcısı Sotiris Papadopoulos, Halk Sağlığı ve Sosyal Bakım Genel Müdürü Loukas Georgiou, Doğu Makedonya-Trakya Bölgesi Veteriner Müdürü Ahilleas Saxmpatzidis, Evros Bölgesi Ziraat Ekonomisi ve Veteriner Müdürü Nikolaos Kottoulas, Evros Bölgesi Teknik Çalışmalar Müdürü Christina Mavraki, Evros Bölgesi Su Kanalları ve İnşaatı Departman Şefi Georgias Tsesmelis, Sivil Savunma Departmanı Memuru Christos Papaposttolou, Çevrecilik ve Teknik İşler Departman Şefi Maria Hamitidou, Bölge Valisi Özel Danışmanı Anastasia Varouna, Yunanistan Edirne Konsolosu Paraskevi Charitidou oluşturdu.

ŞAHİN: “TAŞKINLARIN ÖNLENMESİNDEKİ İLK HEDEF NEHİR YATAĞININ TEMİZLENMESİ”
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, kentte yaşanan sel ve su taşkınlarının önüne geçmek için alınacak tedbirler, hayvan hastalıklarının önlenmesi ve sineklerle mücadele ve son olarak da sel ve su taşkını sonrası karşılıklı koordinasyon ve yardımlaşma konularının iki heyet arasında ele alınacağını söyledi.

Vali Şahin, sel ve su taşkınlarını önlemek için önceliğin Meriç Nehri’nin temizliği, nehir yatağında oluşan adacıkların ortadan kaldırılması ve ağaçlardan arındırılması gerektiğini belirtti.

Şahin, çeşitli hayvan hastalıkları, sineklerle mücadele konularında da karşılıklı projelerin hayata geçirilmesini hedeflediklerini söyledi.

Vali Şahin, kentte ve komşu ülkede yaşanan sel ve su taşkınları sonrası iki ülke arasındaki koordinasyonu ve yardımlaşmayı sağlamak için önemli adımların atılacağını dile getirdi.

Doğu Makedonya-Trakya Valisi Georgios Pavlidis de iki ülke arasında yapılması hedeflenen protokollerin, hem sel ve su taşkınları önlemek adına hem de hayvan hastalıklarının önüne geçilebilmesi adına tarihi adımlar olacağını kaydetti.

Kaynak: İHA